Yhdysvalloissa kadonneen Gabbyn poikaystävä on hukassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi käänne katoamis­mysteerissä: Nyt myös kadonneen Gabbyn poikaystävä on hukassa

Automatkalla kadonneen naisen mysteeri mutkistuu entisestään.

North Portin poliisipäällikkö Todd Garrison kertoi torstaina tietoja Gabbyn etsinnöistä.

18.9. 18:50

Yhdysvalloissa on etsitty kiivaasti 22-vuotiasta Gabby Petitoa, josta ei ole tehty varmoja havaintoja sitten elokuun lopun. Nuori nainen katosi matkatessaan poikaystävänsä kanssa Ford Transit -pakettiautolla halki maan kansallispuistoissa pysähdellen.

Gabbyn poikaystävä Brian Laundrie, 23, oli kuitenkin palannut vähin äänin kotiin. Poliisi onkin viime päivinä yrittänyt puhuttaa miestä, mutta tämä on vaiennut. Poliisin mukaan Brian ei ole ollut epäilynä rikoksesta.

Nyt mysteeri mutkistui, sillä Laundrien perheen mukaan myös Brian on kadonnut.

Perhe kertoo poliisin perjantaina julkistamassa tiedotteessa, että he eivät ole nähneet Briania viime tiistain jälkeen. Poliisi toteaa tilanteen turhauttavaksi.

– North Portin poliisilaitos ja FBI:n tutkijat ovat kuuden päivän ajan vedonneet perheeseen, jotta järjestäisivät yhteyden Gabby Petiton sulhasen Brianin kanssa. Vasta perjantaina perhe suostui ensimmäistä kertaa keskustelemaan tapauksesta.

– Emme toistaiseksi suorita rikostutkimusta vaan käsissämme on useamman kateissa olevan henkilön etsintä, poliisi tiedotti.

Perjantaina Laundrien perheen kotitalon edessä oli mielenosoittajia huutamassa ”missä on Gabby?”. Brianin sisar Cassandra totesi ABC Newsille tietävänsä katoamistapauksesta ainoastaan sen, mitä uutisissa on kerrottu.

– Totta kai minä ja perheemme toivomme Gabbyn löytyvän turvassa. Hän on kuin sisar meille ja lapseni rakastavat häntä ja ainoastaan toivon, että hän palaa onnellisesti kotiin ja kaikki on ollut pelkkää isoa väärinkäsitystä, sisar kertoi.

Gabbyn perheen asianajaja sen sijaan vaati Brianin esiin.

– Gabbyn perhe haluaa maailman ymmärtävän, ettei Brian ole kadonnut vaan hän piileskelee. Gabby on se, joka on kateissa.

Gabbyn vanhemmat Tara (vas.) ja Joe Petito kaipaavat tietoja kadonneesta tyttärestään.

Kansallispuistoja matkalla kiertäneen Gabby Petiton perhe ilmoitti tyttärensä kadonneeksi, kun tästä ei kuulunut mitään pariin viikkoon.

Floridassa asuva pariskunta lähti matkaan Petiton alkuperäisestä kotikaupungista New Yorkista heinäkuun alussa. Määränpäähänsä Oregoniin heidän odotettiin saapuvan ensi kuussa.

Lue lisää: Gabby, 22, katosi oudosti automatkalla Yhdysvaltojen halki – vähin äänin kotiin palannut poikaystävä vaikenee

Pariskunta dokumentoi matkaansa aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja vaikutti julkaisuissaan varsin onnelliselta. Tähän saakka viimeiset kuvansa Petito julkaisi Instagram-tilillään 26. elokuuta.

Brian Laundrie palasi yksin pakettiautolla parin kotikaupunkiin Floridan North Portiin jo syyskuun ensimmäisenä päivänä eli kymmenen päivää ennen kuin naisen omaiset olivat tehneet tästä katoamisilmoituksen.

Outo katoaminen on herättänyt Yhdysvalloissa koko maan laajuista huomiota sen jälkeen, kun poliisi tiedotti tapauksesta maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?