USA myöntää: Kabulin droneiskussa kuoli sivullisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

USA myöntää: Kabulin droneiskussa kuoli sivullisia

Kabulin iskussa kuoli kymmenen viatonta siviiliä.

Ihmiset arvioivat droneiskun aiheuttamia tuhoja.

17.9. 22:46

Yhdysvallat myöntää, että sen lennokilla tekemässä iskussa Kabuliin kuoli kymmenen viatonta ihmistä.

Yhdysvallat teki droneiskun 29. elokuuta vähän ennen vetäytymistään maasta. Iskun kohteena oli parin kilometrin päässä Kabulin lentokentästä sijaitseva asuintalo.

Kolme päivää aiemmin Kabulin lentokentälle oli tehty itsemurhaisku, jossa kuoli yli 180 ihmistä. Heistä 13 oli yhdysvaltalaisia sotilaita.

Yhdysvaltalaiset viranomaiset väittivät iskun jälkeen, että droneiskun kohteena oli Isis-K-järjestön jäseniä, jotka suunnittelivat uutta iskua Kabulin lentokentälle.

Yhdysvaltain viranomaiset kertovat nyt CBS News -uutisille, että sen tekemässä Kabulin droneiskussa kuoli kymmenen viatonta ihmistä, kertoo BBC.

Selvityksissä on paljastunut, että iskussa kuoli viaton avustustyöntekijä ja hänen yhdeksän perheenjäsentään ja lähisukulaistaan. Uhreista seitsemän oli lapsia. Nuorin uhreista oli kaksivuotias.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu oli seurannut miehen autoa kahdeksan tuntia ja luullut, että mies oli yhteydessä terroristiryhmään.

Tiedustelulennokki havaitsi miehen lastaavan auton tavaratilaan jotain, jota amerikkalaiset luulivat räjähteiksi. Ne osoittautuivat olevan vesisäiliöitä.

Kenraali Kenneth McKenzie kuvaa iskua traagiseksi virheeksi.

– Se oli virhe ja esitän vilpittömän anteeksipyyntöni.

Lue lisää: Mediat: Yhdysvaltojen ilmaiskussa Kabulissa kuoli avustustyöntekijä ja tämän yhdeksän sukulaista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?