Vankikarkuri antautui 29 vuoden paon jälkeen – antoi vihdoin selityksen teolleen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vankikarkuri antautui 29 vuoden paon jälkeen Australiassa – antoi vihdoin selityksen teolleen

Darko Desic joutuu istumaan tuomionsa loppuun. Lisäksi häntä uhkaa jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistus vankilapaosta.

Darko Desic jäi kiinni yli 29 vuoden jälkeen.

15.9. 15:43

Australiassa 29 vuotta paossa ollut vankikarkuri on antautunut poliisille, muun muassa ABC uutisoi.

Darko Desic oli ennen pakoaan istunut 13 kuukautta kolmen ja puolen vuoden tuomiostaan, jonka hän sai marihuanan kasvattamisesta. 1. elokuuta 1992 vastaisena yönä Desic pakeni vankilasta, murtautuen ulos sellinsä ikkunasta.

Laajoista etsinnöistä huolimatta miestä ei löydetty. Tutkintaa lähellä olevien lähteiden mukaan Desic pakeni Sydneyn pohjoisille rannoille ja työskenteli alueella rakentajana ja eräänlaisena yleismiehenä. Hän pyysi palkan ainoastaan käteisenä, jotta ei herättäisi viranomaisten huomiota, The Times kertoo.

Desicin mukaan hän pakeni vankilasta, sillä pelkäsi, että hänet karkotettaisiin Jugoslaviaan. Mies sanoo uskoneensa, että häntä rangaistaisiin siellä siitä, ettei ollut suorittanut pakollista asepalvelusta.

– Hän on noudattanut täysin lakia, ei ole kerännyt huomiota eikä häntä ole koskaan puhutettu. Hän sanoi meille, ettei hän aiheuttanut kenellekään ongelmia, joten kukaan ei katsonut häntä kahdesti, poliisi kertoi Daily Telegraphille.

Lopulta koronaviruspandemia sai Desicin antautumaan. Sydneyssä on ollut tiukka koronasulku päällä jo 12 viikkoa ja Desicin työt loppuivat. Koska hän ei saanut töitä, hän menetti myös asuntonsa ja päätyi viikko sitten asumaan rannalle.

Desic on syntynyt silloisessa Jugoslaviassa, mutta hän sai vuonna 2008 oleskeluluvan Australiaan, vaikka viranomaiset eivät tuolloin tienneet, missä mies on. Koska Desic oli ollut niin pitkään karkuteillä, hän ei poliisin järjestelmissä näkynyt enää vankikarkurina.

Nyt Desicin on kuitenkin istuttava alkuperäinen tuomionsa loppuun. Lisäksi häntä vastaan on nostettu syytteet vankilapakoon liittyen. Häntä uhkaa seitsemän vuoden vankeusrangaistus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?