Rokotuksia äänekkäästi kritisoinut radioääni kuoli koronaan – kuuden viikon aikana menehtynyt jo viisi konservatiivijuontajaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Rokotuksia äänekkäästi kritisoinut radioääni kuoli koronaan – kuuden viikon aikana menehtynyt jo viisi konservatiivi­juontajaa

Denveriläinen Bob Enyart oli haastanut osavaltion oikeuteen koronarajoituksien vuoksi ja vannonut pysyvänsä rokottamattomana ennen kuin sai vaimonsa kanssa koronatartunnan.

Koronarokotuksia vastustavat mielenosoittajat kokoontuivat New Yorkin Madison Square Gardenin eteen syyskuun alussa.

15.9. 3:49

Yhdysvalloissa äänekkäästi koronarokotuksia vastustanut konservatiivinen radiojuontaja Bob Enyart on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Washington Post.

Enyart on WP:n mukaan jo viides konservatiivinen koronarajoituksia ja -rokotuksia vastustanut radiojuontaja, joka on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin viimeisen reilun kuukauden aikana.

Lue lisää: Äänekkäästi rokotuksia epäilleet radioäänet kuolevat nyt koronaan – kolme tapausta kuukaudessa

Coloradon Denverissä vaikuttanut 62-vuotias Enyart ja tämän vaimo Cheryl saivat koronatesteissä positiivisen tuloksen joitakin viikkoja sitten. Enyartin juontajapari Fred Williams ilmoitti miehen kuolemasta maanantaina Facebookissa.

Pastorina työskennellyt Enyart vannoi pysyvänsä rokottamattomana ja uskoi virheelliseksi todistettuun salaliittoteoriaan, että koronarokotteet sisältävät abortoituja sikiöitä.

Mies oli elokuussa kehottanut omilla verkkosivuillaan julkaisemassaan tekstissä ihmisiä boikotoimaan koronarokotteita.

Rokotusten ja rajoitusten kritisoinnin lisäksi mies pilkkasi puheohjelmassaan aidsiin kuolleita henkilöitä ja vaati abortin tehneille naisille kuolemantuomioita.

Paikallisen Denver Postin mukaan Enyartin kirkko oli aiemmin haastanut Coloradon osavaltion oikeuteen kirkkojen maskipakkojen ja koronarajoitusten vuoksi.

Osavaltio joutui kumoamaan toimet, kun tuomioistuin näki päätöksessään osavaltion rajoitukset perustuslain vastaiseksi.

Viimeisen reilun kuukauden aikana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut useita konservatiivisia radiojuontajia, joista kaikki olivat esittäneet julkisesti epäilyksiä koronarokotuksia kohtaan.

Enyartin ohella muut menehtyneet ovat floridalainen Marc Bernier, tennesseeläiset Phil Valentine sekä Jimmy DeYoung, ja Miamissa vaikuttanut Dick Farrel.

Yhdysvaltalaisissa paikallisradioissa on valtavasti poliittisia puheohjelmia, joilla on konservatiivinen kuulijakunta. Suosituimmat juontajat solvaavat jatkuvalla syötöllä ”poliittista eliittiä”, valtamediaa ja demokraattista puoluetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?