Ensimmäinen kaupallinen lento saapui Kabuliin – koneessa vain muutama matkustaja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen kaupallinen lento saapui Kabuliin – koneessa vain muutama matkustaja

Lennolla olleen toimittajan mukaan Pakistanista Afganistaniin lensi vain noin 10 ihmistä.

Pakistan International Airlinesin lento Islamabadista laskeutui Kabuliin maanantaina.

13.9. 12:28

Ensimmäinen kaupallinen lento saapui Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin maanantaina, kaksi viikkoa sen jälkeen, kun ulkomaalaiset joukot vetäytyivät maasta, Reuters uutisoi. Kyseessä oli Pakistan International Airlinesin (PIA) lento Islamabadista.

Lennolla Islamabadista Kabuliin oli ollut vain kourallinen ihmisiä, uutistoimistot ovat kertoneet.

– Koneessa oli tuskin ketään, noin 10 ihmistä... ehkä enemmän henkilökuntaa kuin asiakkaita, lennolla ollut AFP:n toimittaja kuvaili.

Bussi, jonka kylkeen oli maalattu ”Tervetuloa Afganistaniin” odotti matkustajia, mutta lopulta koneesta nousseet matkustajat kävelivät terminaaliin.

Vaikka tulijoita oli vähän, Kabulissa odotti noin sata ihmistä lentoa Islamabadiin. Suurin osa oli esimerkiksi kansainvälisten järjestöjen työntekijöiden sukulaisia, lentokentän virkailijat kertoivat.

– Tämä on suuri päivä. Olemme todella innoissamme, sanoi eräs lentokentän työntekijä.

– Tämä on toiveikas päivä. Ehkä muut lentoyhtiöt näkevät tämän ja päättävät tulla takaisin.

Reutersin mukaan lento Islamabadiin lähti hieman ennen kello 11 Suomen aikaa.

Islamistinen ääriliike Taleban kaappasi vallan Afganistanissa elokuun puolivälissä. Tämän jälkeen kymmeniätuhansia ihmisiä lensi maasta evakuointilennoilla.

Yhdysvallat vetäytyi Afganistanista 30. elokuuta iltana Suomen aikaa. Tuolloin päättyivät myös evakuointilennot Afganistanista ulkomaille.

Ensimmäinen siviililento Afganistanista lennettiin viime viikolla, kun Qatarin hallitus lennätti siviileitä tilauslennoilla Kabulista. Lennot lennettiin Qatar Airwaysin kalustolla.

PIA:n edustaja oli kertonut viime viikolla, että lentoyhtiö aloittaisi lennot Islamabadista Kabuliin. AFP:n mukaan lentoyhtiö ei osannut vielä varmuudella sanoa, kuinka usein Islamabadin ja Kabulin väliä lennettäisiin.

Afganistanin sisäinen lentoliikenne käynnistyi 3. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?