Yhdysvallat pakkorokottaa valtion työntekijät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden aikoo vaatia, että kaikki liittovaltion työntekijät ottavat koronarokotuksen

Yhdysvaltojen presidentti ja hänen avustajansa uskovat, että ainoastaan joukkorokotuksilla koronavirusepidemia saadaan hallintaan.

Presidentti Joe Biden aikoo vaatia koronarokotusta liittovaltion työntekijöiltä.

9.9. 17:25

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo torstaina määrätä, että kaikki liittovaltion työntekijät pitää rokottaa koronavirusta vastaan, CNN uutisoi. Jatkossa liittovaltion työntekijät eivät voisi valita olla hankkimatta rokotusta ja menevän sen sijaan säännöllisesti koronatesteihin.

Presidentti aikoo myös määrätä, että samaa käytäntöä sovelletaan myös alihankkijoiden työntekijöihin, jotka työskentelevät liittovaltion hallinnon kanssa.

New York Timesin mukaan määräys ei kuitenkaan koskisi kongressille työskenteleviä tai liittovaltion tuomioistuimien työntekijöitä.

Biden ja hänen avustajansa näkevät joukkorokotukset ainoana tapana saada koronavirusepidemia hallintaan. Yhdysvalloissa uusien tartuntojen keskimääräinen määrä on ylittänyt jälleen 150 000 tartuntaa päivässä ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Keskimäärin 1 500 ihmistä kuolee päivittäin koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

– Me tiedämme, että rokotusten lisääminen lopettaa pandemian leviämisen ja saa pandemian hallintaan ja palauttaa ihmiset normaalielämään, Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi keskiviikkona toimittajille.

– Se on meidän tavoitteemme, joten haluamme olla hyvin tarkkoja siitä, mitä me yritämme saavuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?