Venäjän hätätilaministeri kuoli yllättäen harjoituksissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän hätätilaministeri kuoli yllättäen harjoituksissa

Jevgeni Zinitshev oli kuollessaan 55-vuotias.

Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitshev on kuollut, venäläismedia uutisoi.

8.9. 13:49 | Päivitetty 8.9. 19:05

Venäjän hätätilaministeri Jevgeni Zinitshev kuoli harjoituksissa Pohjois-Venäjällä, RIA-uutistoimisto kertoi ministeriöstä saatujen tietojen pohjalta keskiviikkona.

– Zinitshev kuoli traagisesti suorittaessaan virallisia tehtäviään osastojen välisissä harjoituksissa kriisitilanteiden ehkäisemiseksi arktisella alueella, yrittäessään pelastaa jonkun toisen hengen, RIA siteerasi ministeriötä Reutersin mukaan.

Täyttä selvyyttä Zinitshevin kuolemaan johtaneista olosuhteista ei ole.

Taloussivusto RBK:n mukaan Jevgeni Zinitshev kuoli hätätilaministeriön harjoituksissa, joissa kuvattiin koulutusfilmiä.

Lähteiden mukaan kuvauksia tehtiin kalliolla, josta oli pudotus alas veteen. Kuvausten aikana yksi kuvausryhmän operaattoreista liukastui ja putosi alas veteen

Silminnäkijöiden mukaan Zinitshev yritti estää kuvaajaa putoamasta, mutta samassa myös hän itse oli jo vedessä. Tapahtumaselostuksista ei käy tarkasti selville, putosiko hän kuvaajan mukana vai yrittikö hän pelastaa kuvaajaa menemällä tämän perässä veteen.

Zinitshevin kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulku on vielä epäselvä.

RT-kanavan päätoimittaja Margarita Simonjan kertoi tapahtumista näin:

– Operaattori liukastui ja putosi veteen. Silminnäkijöitä oli paljon, mutta kukaan ei ehtinyt edes tajuta, mitä tapahtui, kun Zinitshev paiskautui pudonnen ihmisen perässä veteen ja iskeytyi vedestä nousseeseen kiveen.

Simonjan lisäsi, että myös veteen pudonnut kuvaaja sai surmansa.

Venäläismediassa on vahvistettu, että veteen pudonnut kuvausryhmän jäsen on tunnettu ohjaaja Aleksandr Melnik.

Venäjän hätätilaministeriö kertoi, että tragedia tapahtui Norilsikissa, jossa harjoiteltiin pelastustoimia erilaisia arktisten alueiden hätätilanteita varten.

55-vuotias Zinitshev oli johtanut hätätilaministeriötä vuodesta 2018. Hänen kerrotaan aiemmin työskennelleen muun muassa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n apulaisjohtajana ja Kaliningradin aluekuvernöörinä. Hänen uskotaan myös olleen osa presidentti Vladimir Putinin henkivartijakaartia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Jevgeni Zinithsev.

Juttua korjattu kello 14.07. Korjattu RIA-uutistoimiston siteerauksen käännös niin, että Zinitshev yritti pelastaa toista henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?