Koronarajoituksia vastustanut yhdysvaltalais­mies kuoli koronaan – raskaana olevalta vaimolta koskettava viesti

Kolmen lapsen isä Caleb Wallace oli tunnettu koronarajoitusten vastaisista mielipiteistään. Vaimon mukaan tämä oli kuitenkin vain miehen yksi puoli.

Koronarajoituksia vastustava mielenosoitus Texasin pääkaupunki Austinissa toukokuussa 2020.

31.8.2021 20:28

Yhdysvaltojen Texasissa asunut perheenisä Caleb Wallace kyllästyi jo viime vuonna koronaviruksen vastaisiin toimiin kuten kasvomaskien käyttöön ja eriasteisiin sulkuihin. Wallace kampanjoikin näkyvästi koronatoimia vastaan.

Viime lauantaina 30-vuotias Wallace kuoli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, Huffington Post uutisoi. Wallace oli joutunut sairaalaan 30. heinäkuuta ja 8. elokuuta mies joutui teho-osastolle ja hengityskoneeseen.

Wallacea jäivät kaipaamaan ainakin hänen raskaana oleva vaimonsa ja parin kolme pientä lasta.

Wallacen vaimo Jessica Wallace antoi hiljattain haastattelun San Angelo Standard-Timesille miehensä ja perheensä tilanteesta.

Perhe soitti tuolloin sairaalassa olleelle isälle joka päivä videopuhelun ja tytöt kannustivat isäänsä taistelemaan koronavirusta vastaan. Myös Jessica Wallace yritti kannustaa miestään, vaikka tämän mahdollisuudet selviytyä olivat jo tuolloin pienet.

– Sinun pitää tulla kotiin, jotta voit tavata pikkutyttösi, Wallace sanoi viitaten syyskuun lopussa syntyvään pienokaiseen.

Jessica Wallace kertoi itse käyttävänsä kasvomaskia.

– En ole liberaali. Olen jossain keskivaiheilla... Caleb sanoi minulle: ”Tiedäthän, etteivät maskit pelasta sinua.” Mutta hän ymmärsi, että halusin käyttää niitä. Se antaa minulle lohtua, että ehkä, vain ehkä, suojaan joko jotain toista ihmistä tai itseäni siltä, nainen kertoi.

Jessica Wallacen mukaan hänen miehensä oli kuitenkin paljon enemmän kuin pelkät koronatoimien vastaiset mielipiteensä. Perheenisä auttoi töistä päästyään laittamaan illallista, leikki ulkona tyttäriensä kanssa tai vei heitä jäätelölle.

Pormestari Brenda Gunter muisteli New York Timesin haastattelussa aiemmin, kuinka Caleb Wallace oli tarjoutunut auttamaan ennätyksellisen talvimyrskyn riepoteltua Texasia viime helmikuussa. Perheenisä ajoi isänsä kanssa niiden luokse, jotka olivat jääneet koteihinsa loukkuun.

– Kun meitä pyydetään toimiin, me unohdamme erimielisyytemme ja teemme sen, mikä on oikein, Gunter kuvaili.

Jessica Wallace päivitti uutisia miehensä tilasta varainkeruusivustolle. Vain hieman ennen miehensä kuolemaa, Wallace puhutteli perheen tukijoita ja toisaalta niitä, jotka vastustivat miehen näkemyksiä.

– Teillä kaikilla on oikeus tunteisiinne, kuten Caleb kerran taisteli omien uskomustensa puolesta. Hän oli epätäydellinen mies, mutta hän rakasti perhettään ja pikkutyttöjään enemmän kuin mitään muuta, Wallace kirjoitti miehestään.

– Niille, jotka toivoivat hänen kuolemaansa, olen pahoillani, että hänen näkemyksensä ja mielipiteensä loukkasivat teitä. Rukoilin, että hän saisi tästä uuden perspektiivin ja arvostaisi enemmän elämää. En voi sanoa paljon muuta, sillä en voi puhua hänen puolestaan.

Hieman myöhemmin Jessica Wallace kertoi suruviestin.

– Caleb on rauhallisesti menehtynyt. Hän elää ikuisesti sydämissämme ja mielessämme.

Texasissa koronavirustartunnat ovat kasvaneet vain kuukaudessa noin 3 000 päivittäisestä tartunnasta yli 10 000:een. Suuri syy tartuntojen lisääntymiseen deltavariantin lisäksi on se, että monet texasilaisista eivät ole vielä täysin rokotettuja.

Texasin terveysviranomaisten tilastojen mukaan yli 12-vuotiaista täysin rokotettuja on vajaa 57 prosenttia. Vähintään yhden annoksen saaneita on yli 12-vuotiaista vajaa 69 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?