Haitin maanjäristys vaikutti yli puoleen miljoonaan lapseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haitin maanjäristykset vaikuttivat yli puolen miljoonan lapsen elämään – lapsiperheet joutuvat asumaan teltoissa nälänhädän keskellä

Elokuun maanjäristykset tappoivat yli 2 200 ihmistä Haitin eteläosissa. Unicef kertoo järistysten vaikuttaneen yli puolen miljoonan lapsen elämään Haitilla.

25.8.2021 1:45

Haitia järisytti elokuussa maanjäristysten joukko, joista voimakkain oli noin 7,2 magnitudia. Sen keskus sijaitsi noin 160 kilometrin päässä maan pääkaupungista Port-au-Princesta.

Sadat ihmiset joutuvat edelleen asumaan todella huonoissa oloissa maan eteläisellä niemimaalla Grand’Ansessa. YK:n lasten järjestö Unicefin mukaan järistykset vaikuttivat Haitilla yli puolen miljoonan lapsen elämään.

Tämän hetken tietojen mukaan järistykset vaativat ainakin 2 207 ihmisen hengen, ja 12 268 henkeä loukkaantui. Noin 344 henkilöä on edelleen kateissa.

Äidit ovat kertoneet lasten kärsivän nälän lisäksi muun muassa kuumeesta.

Pelastustöitä vaikeuttavat vaurioita kärsineet tiet sekä tulvat. Pelastusrekkoja on ryöstelty ja huoli alueen turvallisuudesta kasvaa. Perheet joutuvat asumaan itserakennetuissa teltoissa lasten kärsiessä nälästä ja kuumeesta.

Järistysten kerrotaan tuhonneen noin 130 000 kotia.

– Olemme täällä lastemme kanssa. En tiedä miten, mutta meidän on ruokittava heitä. Tarvitsemme ruokaa ja vettä. Lapsemme itkevät, sillä he ovat nälkäisiä ja janoisia. Tarvitsemme lääkkeitä. Käytämme näitä majoja suojanamme, mutta tarvitsemme apua ruokkiaksemme lapsemme, kertoi uutistoimisto Reutersille lastensa kanssa järistyksistä selvinnyt Evelya Michele.

– Kurkkumme ovat kuivat, sillä olemme janoisia. Meillä ei ole muita mahdollisuuksia kuin olla täällä. Lapset itkevät ruuan ja veden perään. Olemme täällä, koska meillä ei ole muita mahdollisuuksia, kertoi Mimose Danger Reutersille.

Katso jutun yllä olevasta videosta, millaisissa oloissa Haitissa joudutaan elämään.

Haitissa lapset elävät tällä hetkellä nälänhädän uhan alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?