Katariina Souri kertoo uutuus­dokumentissa piinaavasta vierailustaan Peter Nygårdin luona – miljonäärin härski ehdotus jäi mieleen

Taiteilija Katariina Sourin vierailu Bahamalla loppui aikoinaan lyhyeen. Tuoreessa dokumenttisarjassa Souri kertoo yksityiskohtaisesti siitä, mitä miljonäärin huvilalla tapahtui.

26.8.2021 5:45

Vuonna 1993 taiteilija Katariina Souri vieraili sittemmin seksuaalirikoksista syytetyn miljonäärin Peter Nygårdin huvilalla. Souri on aiemmin kuvaillut joutuneensa Nygårdin painostuksen kohteeksi. Nyt Souri kuitenkin avaa tapahtumien yksityiskohtia Discovery+:n tuoressa dokumenttisarjassa Peter Nygård: Naamion takana.

Souri kertoo, kuinka yöpyi ensimmäisen yönsä Bahamalla Nygårdin äidin talolla. Seuraavana päivänä hän tutustui Nygårdin huvilakompleksiin Nygård Cayhin. Sourin mukaan jo esittelykierroksella Nygård piti kättä hänen lantiollaan ja oli vihjaileva.

– Hän sanoi, että tämä on meidän yhteinen tuleva petihuone.

Sourin mukaan lounaalla Nygård hinkkasi jalkaansa Sourin jalkaa vasten pöydän alla, vaikka läsnä oli myös miljonäärin tytär.

Katariina Souri vieraili Peter Nygårdin luona Bahamalla 1990-luvun alussa.

Lounaan aikana Sourin matkatavarat myös tuotiin päärakennukseen, hänen vastustuksestaan huolimatta, taiteilija kertoo dokumentissa. Souri sanoo vaatineensa, että saa nukkua omassa huoneessa ja piti tätä sovittuna. Nukkumaanmenon aikaan kävi kuitenkin ilmi, että Nygård halusi Sourin nukkuvan samassa sängyssä hänen kanssaan, Souri muistelee.

Souri sanoo menneensä pesemään hampaita ja palattuaan makuuhuoneeseen, hän näki Nygårdin seisomassa alasti sängyllä.

– Nygård seisoo alasti siinä keskellä vuodetta. Sängyn päällä on tuuletin, jossa on lavat, jotka pyörivät. Hän seisoi siinä kädet levällään, tukka hulmuten kohti sitä tuuletinta, munasillaan. Katsoin, että ei jumalauta, tuonne en ainakaan mene.

Nygård lupasi, ettei koskisi Souriin, jolloin Souri meni sänkyyn, mahdollisimman kauas Nygårdista, Souri sanoo.

– Samantienhän se rupesi lääppimään ja kähmimään.

Sourin mukaan Nygård teki vielä suoran ehdotuksen, vaikka Souri oli jo hypännyt pois sängystä.

– Sen verran voi sanoa, että hän ehdotti jotain poikkeavaa, anaalista, seksuaalista toimintaa.

Souri kertoo menneensä tämän jälkeen olohuoneen sohvalle nukkumaan. Seuraavana päivänä hän lähti pois Bahamalta.

Suomalaiskanadalaista Peter Nygårdia syytetään vakavista rikoksista Yhdysvalloissa. Häntä ei ole vielä tuomittu ja hän on aiemmin edustajiensa kautta kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen.

Nygårdia vastaan on Yhdysvalloissa nostettu syytteet muun muassa seksikaupasta. Hän odottaa luovutusoikeudenkäynnin alkua vankilassa Winnipegissä, Kanadassa.

Lisäksi Nygårdia vastaan on nostettu joukkokanne, johon on liittynyt yhteensä yli 120 naista. Joukkokanteen mukaan Nygård pyöritti vuosien ajan seksirinkiä ja hänen väitetään syyllistyneen useisiin seksuaalirikoksiin. Useiden väitettyjen uhrien kerrotaan olleen alaikäisiä.

Nygårdia ei ole tuomittu rikoksesta ja hän on toistuvasti edustajansa välityksellä kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen.

Souri kertoi ensimmäisen kerran julkisuudessa kokemastaan Jyrki Hämäläisen vuonna 1994 ilmestyneessä Neitsytöljy-kirjassa.

– Kamani roudattiin hänen makuuhuoneeseensa, ja hän pyysi minua viettämään yön kanssaan samassa sängyssä. Sanoin, että siihen ei sitten saa sisältyä minkäänlaista lähentelyä. – –Kuitenkin Nygård yritti seksiä kanssani, mutta se ei onnistunut. Sanoin ei. Totesin, että mehän olemme vain ystäviä, joten en suostuisi minkäänlaiseen suhteeseen. Nygård painosti ja painosti, mutta ei oli ei, Souri kertoi kirjassa Helsingin Sanomien mukaan.

Uutuusdokumentissa vieraillaan Bahamalla, jossa Nygårdilla on hulppea huvilakompleksi.

Helsingin Sanomille Souri kertoi viime vuonna vierailun Nygårdin luona olevan hänen elämänsä ”hirveimpiä kokemuksia”.

– Olin keskellä paikkaa, mistä ei ollut mitään kontaktia päästä minnekään, ja koin siellä olon erittäin ahdistavana.

Lue lisää: Nyt puhuvat Nygårdia syyttäneet naiset – tämän takia he astuivat esiin

Lue lisää: Siviilikanteet: Peter Nygård pyöritti seksirikosrinkiä avustajien avulla – väitettyjen uhrien terapeutti kertoo karmivasta neli­vaiheisesta prosessista

Peter Nygård: Naamion takana Discovery+-palvelu torstaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?