Venäläismediat: Afganistanin presidentti pakeni maasta helikopterilla mukanaan autolasteittain rahaa

Venäjän suurlähetystön tiedottajan mukaan presidentti Ashraf Ghani suuntasi lentokentälle mukanaan neljä autolastillista rahaa.

Afganistanin presidentti Ashraf Ghani pakeni maasta sunnuntaina.

17.8.2021 5:58

Venäjän suurlähetystön mukaan Afganistanin presidentti Ashraf Ghani pakeni sunnuntaina maasta vieden mukanaan autolasteittain rahaa. Asiasta uutisoivat RIA Novosti ja uutistoimisto TASS.

Venäjän suurlähetystön tiedottaja Nikita Ishchenko kertoi RIA Novostille, että Ghani suuntasi lentokentälle mukanaan neljä autolastillista rahaa. Rahoja yritettiin mahduttaa helikopteriin, mutta varoille ei ollut riittävästi tilaa.

Tiedottajan mukaan ylimääräiset rahat jätettiin lentokentälle.

Venäläisten uutistoimistojen väitteitä ei ole virallisesti vahvistettu.

Sunnuntaina Afganistanista lähtenyt presidentti Ghani kertoi paenneensa maasta, jotta verenvuodatus loppuisi. Ghani kirjoitti Facebookissa, että suuri määrä ihmisiä olisi tapettu ja pääkaupunki Kabul olisi tuhottu, jos hän olisi jäänyt maahan.

Presidentti ei kertonut tarkkaa olinpaikkaansa, mutta afganistanilaisen Tolo-uutissivuston mukaan hän olisi lentänyt naapurimaa Tadzhikistaniin.

Muista maista poiketen Venäjä ei aio evakuoida Afganistanin suurlähetystöään, maan ulkoministeriön edustaja kertoi uutistoimisto Interfaxille. Edustajan mukaan lähetystötyöntekijät aikovat jatkaa työtään kaikessa rauhassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?