Myanmarin erotettu YK-lähettiläs varoitti joukkomurhasta – vaatii aseidenvientikieltoa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Myanmarin erotettu YK-lähettiläs varoitti joukkomurhasta – vaatii aseidenvienti­kieltoa

Juntta on kiistänyt joukkomurhaväitteet.

Sotilasjuntta erotti Kyaw Moe Tunin tehtävästään pian vallankaappauksen jälkeen, mutta YK-lähettiläs ei ole suostunut jättämään paikkaansa.

5.8. 8:17

Myanmarin erotettu YK-lähettiläs Kyaw Moe Tun on lähettänyt YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille kirjeen, jossa hän kertoo Myanmarin luoteisosasta Sagaingin alueelta löytyneen 40 ihmisen ruumiit.

Kyaw Moe Tunin mukaan Myanmarissa helmikuussa vallan kaapannut sotilasjuntta olisi vastuussa joukkomurhasta. Juntta on kiistänyt joukkomurhaväitteet.

Uutistoimisto AFP ei ole pystynyt varmentamaan joukkomurhaväitettä, koska syrjäisen alueen verkkoyhteydet ovat olleet poikki.

Kyaw Moe Tun toisti kirjeessään vaatimuksen, että Myanmar on asettava kansainväliseen aseidenvientikieltoon ja lisäksi kansainvälisen yhteisön on aloitettava kiireisesti humanitaarinen operaatio maassa.

Sotilasjuntta erotti Kyaw Moe Tunin tehtävästään pian vallankaappauksen jälkeen, mutta lähettiläs ei ole suostunut jättämään paikkaansa. YK pitää Kyaw Moe Tunia yhä Myanmarin virallisena YK-lähettiläänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?