Trump yrittää estää verotietojensa luovuttamisen ”pysyvästi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump yrittää estää verotietojensa luovuttamisen ”pysyvästi”

New Yorkin syyttäjänvirasto sai verotiedot nähtäväkseen jo helmikuussa.

Trump on piilotellut verotietojaan vuosien ajan.

5.8. 7:52

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin asianajajat vaativat, että Trumpin verotietoja ei luovuteta kongressille.

Trumpin asianajajien mukaan demokraatit yrittävät saada entisen presidentin verotiedot poliittisista syistä. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Kongressin edustajainhuone on yrittänyt saada Trumpin verotiedot käsiinsä jo usean vuoden ajan. CNN:n mukaan Trumpista ja hänen asianajajistaan tuli vasta keskiviikkona virallinen osapuoli oikeustaistelussa verotiedoista.

CNN ennakoi, että kongressi ei saa verotietoja lähiaikoina.

CNN:n mukaan Trump vaatii, että tuomioistuin estää pysyvästi valtiovarainministeriötä luovuttamasta verotietojaan ja määrää edustajainhuoneen valiokunnan lopettamaan kaikki häntä ja hänen yhtiöitään koskevat tutkimukset.

Lue lisää: Yhdysvaltain oikeusministeriö määräsi Trumpin verotiedot kongressin nähtäväksi

Viime viikolla Yhdysvaltain oikeusministeriö määräsi valtiovarainministeriön luovuttamaan Trumpin verotiedot kongressille.

Edustajainhuoneen verovaliokunta on vaatinut kuuden vuoden ajan saada verotiedot nähtäväkseen. Oikeusministeriön mukaan valiokunnalla on lain mukaan oikeus saada verotiedot nähtäväkseen.

Trumpin verotiedot ovat olleet New Yorkissa syyttäjänviraston nähtävänä helmikuusta lähtien. Myös syyttäjänvirasto joutui käymään kuukausia kestäneen oikeustaistelun saadakseen verotiedot käsiinsä.

Helmikuussa Yhdysvaltain korkein oikeus hylkäsi Trumpin asianajajien yrityksen estää verotietojen luovuttaminen.

Lue lisää: New Yorkin syyttäjät saivat vihdoin Trumpin verotiedot

Alun perin Trumpin tileja tutkittiin, koska hänen epäiltiin maksaneen hiljaiseksi kaksi naista, joiden kanssa hän petti vaimoaan. Toinen naisista on Stephanie Clifford, joka tunnetaan taiteilijanimellä Stormy Daniels.

Tutkinta on myöhemmin laajentunut koskemaan muun muassa epäiltyä veronkiertoa. Trumpin entisen asianajajan Michael Cohenin todistuksen mukaan Trump on vääristellyt omaisuutensa arvoa välttääkseen veroja ja saadakseen edullisempia lainoja.

Trump on piilotellut verotietojaan vuosien ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?