Valko-Venäjältä paennut pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja saapui Puolaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valko-Venäjältä paennut pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja saapui Puolaan

Kotimaastaan paennut valkovenäläinen pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja saapui Puolaan keskiviikkoiltana. Puola on myöntänyt juoksijalle viisumin humanitäärisin perustein.

4.8. 20:53 | Päivitetty 4.8. 23:00

Tokion olympialaisiin osallistunut valkovenäläinen pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaja on saapunut Puolaan.

Uutistoimisto Reuters kertoi puoli yhdeksän jälkeen keskiviikkona, että Tsimanouskajan lento on lähtenyt Wienistä kohti Varsovaa. Tsimanouskajan lento laskeutui Varsovan lentokentälle kello 21.12 Suomen aikaa.

Noin 20 minuuttia myöhemmin lentokoneesta nousi muutamia ihmisiä koneen vierelle saapuneen pikkubussin kyytiin. Auto poistui pikaisesti paikalta, oletettavasti Tsimanouskaja kyydissään. Hälytysajoneuvoja ei lentokoneen läheisyydessä näkynyt.

Krystsina Tsimanouskaja matkusti keskiviikkona Tokiosta Wienin kautta Varsovaan.

Puolan ulkoministeriön apulaisulkoministeri Marcin Przydacz twiittasi pian tämän jälkeen, että Tsimanouskaja on laskeutunut turvallisesti puolaan. Przydacz kiittää kaikkia matkan suunnitteluun osallistuneita tahoja.

– Puola osoittaa solidaarisuuttaan ja tukeaan jatkossakin, Przydacz sanoo.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki kuvasi juoksijaa rohkeaksi ihmiseksi, josta pidetään hyvää huolta.

– Voin vakuuttaa, että hän voi luottaa Puolan tukeen ja solidaarisuuteen. Varsovassa hän voi elää vapaasti, ja jos niin haluaa, myös saada lisää apua, pääministeri kirjoitti Facebookissa.

Puola myönsi Tsimanouskajalle ja hänen perheelleen maahantuloviisumin humanitäärisistä syistä, kun Valko-Venäjän urheilujohto uhkaili häntä Instagramissa esittämänsä kritiikin vuoksi.

Tsimanouskaja matkusti keskiviikkona olympiakaupunki Tokiosta Wieniin. Alun perin hänen oli tarkoitus mennä suoralla lennolla Varsovaan, mutta reittiä vaihdettiin turvallisuussyistä viime hetkellä asian tultua julkiseksi.

Tsimanouskajan aviomies ja lapsi ovat viimeisimpien tietojen mukaan Ukrainassa, jonne he pakenivat Valko-Venäjältä aiemmin. Perheen on määrä tavata toisensa Puolassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?