Pentagonissa ammuskelu – poliisi kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pentagonissa ammuskelu – poliisi kuollut

Pentagonia vartioinut poliisi sai tiistaina surmansa rakennuksen edustalla tapahtuneessa ammuskelussa.

3.8. 22:48 | Päivitetty 3.8. 23:08

Pentagonia vartioinut poliisi sai surmansa rakennuksen edustalla tapahtuneessa ammuskelussa tiistaina, uutisoi Reuters. Asiasta kertoo senaattori Mark Warner, joka kuvaili tapahtunutta ”järjettömäksi väkivallanteoksi”.

Pentagonin johtaja Woodrow Kusse kertoo Reutersille, että bussipysäkillä tapahtuneessa ammuskelusta on aiheutunut useita loukkaantumisia, mutta kieltäytyi vahvistamasta tietoa kenenkään kuolemasta.

Pentagonin johtajan Woodrow Kussen mukaan viranomaiset eivät aktiivisesti etsi ketään. Liittovaltion poliisi FBI on mukana tapauksen tutkinnassa.

Kusse ei halunnut spekuloida ammuskelun motiivilla. Hän ei myöskään ottanut kantaa siihen, onko hyökkääjää pidätetty, mutta kertoi, etteivät viranomaiset aktiivisesti etsi ketään. Kussen mukaan liittovaltion poliisi FBI on mukana tapauksen tutkinnassa.

Viranomaiset kertovat CNN:lle, että poliisi tutkii tapahtumapaikkaa edelleen. CNN:n mukaan bussipysäkki, jolla ammuskelu tapahtui on Pentagonin pääsisäänkäynnin edustalla, jota käyttävät päivittäin tuhannet henkilökuntaan kuuluvat. Pysäkillä liikennöi useiden kuljetusyritysten bussilinjoja.

Ampumavälikohtaus tapahtui bussipysäkillä Pentagonin edustalla.

CNN:n tietojen mukaan puolustusministeri Lloyd Austin ja Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Mark Milley olivat tapahtumahetkellä Valkoisessa talossa ennalta sovitussa tapaamisessa presidentti Joe Bidenin kanssa. Puolustushaarakomentajien neuvosto on Yhdysvaltain asevoimien pääesikunta.

Pentagon on Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennus, joka sijaitsee Virginian osavaltiossa lähellä liittovaltion pääkaupunkia Washington DC:tä. Rakennus eristettiin hetkeksi välikohtauksen vuoksi.

Julkinen liikenne Pentagonin alueelle on toistaiseksi keskeytetty.

– Niin toimitaan, kunnes saamme tiedon, että sitä on turvallista jatkaa, Washingtonin metropolialueen julkisesta liikenteestä vastaavan viraston tiedottaja sanoo CNN:lle.

Heinäkuun loppuun mennessä Yhdysvalloissa oli tänä vuonna ammuttu 185:tä poliisia, joista 35 kuoli.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?