Brittiviranomaiset: Arabiemiraattien rannikolla purjehtinut alus joutunut mahdollisesti kaappauksen kohteeksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiviranomaiset: Arabiemiraattien rannikolla purjehtinut alus joutunut mahdollisesti kaappauksen kohteeksi

Asiasta on saatavilla tietoa niukasti.

3.8. 21:48

Britanniassa merenkulun turvallisuutta valvova virasto kertoo epäilevänsä, että alus on joutunut kaappauksen kohteeksi Arabiemiraattien rannikolla.

BBC:n mukaan viranomaiset ovat kehottaneet myös Fujairahin sataman lähellä Omaninlahdella liikkuvia aluksia "äärimmäiseen varovaisuuteen".

Brittiviranomaiset eivät ole kertoneet lisätietoja aluksesta, mutta kaksi yksityistä turvallisuus- ja tiedustelualan yritystä Dryad Global ja Aurora Intelligence ovat kertoneet tunnistaneensa aluksen Panaman lipun alla purjehtivaksi Asphalt Princess -alukseksi. Alus oli matkalla Omanin pohjoisosassa sijaitsevaan Soharin satamaan. Muuta tietoa tapahtumista ei toistaiseksi ole saatavilla.

Aiempi hyökkäys vain muutamia päiviä sitten

Viisi päivää sitten israelilaisen miljardöörin omistamaan Mercer Street -nimiseen alukseen tehty epäilty lennokki-isku tappoi kaksi miehistön jäsentä Intian valtamerellä. Alus oli matkalla Arabiemiraatteihin.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat syyttäneet iskusta Irania. Iran on kiistänyt syytökset.

Kuitenkin myös iranilainen televisiokanava nimitti iskua vastaukseksi Israelin iskuille Syyriassa alueella, jossa Iran tukee Syyrian hallintoa. Myös Dryad Global piti iskua tunnusomaisena Israelin ja Iranin "varjosodalle".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?