Athony Fauci: uusi sulku ei tarpeen, vaikka deltamuunnos leviää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Fauci: delta­muunnos lisää tartunta­määriä, mutta uusi sulku ei ole tarpeen

Rokotekattavuus on jo sillä tasolla, että uusia sulkuja tuskin tarvitaan, Anthony Fauci kertoi sunnuntaina.

Anthony Fauci, 80, on johtanut Yhdysvaltojen Allergia- ja infektiotautien instituuttia vuodesta 1984 lähtien.

1.8. 21:12

Yhdysvaltojen hallituksen johtava koronaneuvonantaja Anthony Fauci ei pidä uutta laajamittaista yhteiskunnan sulkua tarpeellisena, vaikka deltamuunnos nostaa koronatapauksien määriä Yhdysvalloissa.

– En usko, että tulemme näkemään sulkuja, Fauci kertoi ABC:n This Week -ohjelmassa sunnuntaina.

Vaikka hän ei usko laajojen sulkujen olevan tarpeen, Fauci toteaa tilanteen heikkenevän lähitulevaisuudessa, kun deltamuunnos leviää.

Monissa maissa deltamuunnoksen nostattama uusi korona-aalto on johtanut liikkumiskieltoihin ja muihin tiukkoihin rajoituksiin.

Väestöstä on Faucin mukaan rokotettu jo merkittävä osa, joskaan ei tarpeeksi.

– Meillä on tarpeeksi suuri osuus maan ihmisistä – ei tarpeeksi, että tauti ei leviäisi – mutta uskon, että osuus on tarpeeksi suuri, että emme joudu samaan tilanteeseen jossa olimme viime talvena, Fauci sanoi.

Satamiljoonaa yhdysvaltalaista ei ole ottanut rokotetta, vaikka voisi, Fauci kertoo. Hän on usein puhunut koronapandemian olevan enenevissä määrin ”rokottamattomien pandemia”.

Yhdysvalloissa on 335 miljoonaa asukasta. Yli 12-vuotiaista yhdysvaltalaisista 67 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 58 prosenttia täyden rokotesarjan.

Viimeisen kymmenen päivän aikana tartuntamäärät ovat lähes kaksinkertaistuneet ja myös sairaalahoidossa olevien määrä on nousussa monissa osavaltioissa Yhdysvalloissa, Reuters kertoo.

Samaan aikaan myös rokotettujen määrä on nousussa.

– Pilven hopeareunuksena tässä seikassa on, että ihmiset heräävät tähän ja tämä saattaa kallistaa aiemmin epäröineet (ottamaan rokotteen), Kansallisen terveysinstituutin johtaja Francis Collins kommentoi CNN:lle sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?