Sankari-isä Ray, 23, säntäsi palavaan taloon ja pelasti 1-vuotiaat kaksostyttönsä – vaikka ei nähnyt eteensä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sankari-isä Ray, 23, säntäsi palavaan taloon ja pelasti 1-vuotiaat kaksos­tyttönsä – vaikka ei nähnyt eteensä

Ray ja 1-vuotiaat kaksoset saivat palossa vakavia palovammoja, mutta selvisivät hengissä.

Detroitilainen paloauto kuvattuna vuonna 2013. Ray pelkäsi, etteivät lapset voi odottaa palokunnan saapumista, joten hän syöksyi itse tulessa olevaan taloon.

31.7. 21:21

Detroitilainen Ray Lucas, 23, ei empinyt hetkeäkään, kun hän näki kotitalonsa ilmiliekeissä. Mies paineli sisään ja pelasti 18 kuukautta vanhat kaksostyttönsä.

Ray oli puolisonsa ShiAnn Brownin kanssa hakemassa maitoa läpikaupasta sunnuntaiaamuna kaksi viikkoa sitten. Kun he palasivat viittätoista minuuttia myöhemmin, oli talo liekeissä ja kaksosia vahtinut isoäiti kauhuissaan ovella.

Ray tiesi, että heidän yksivuotiaat kaksosensa Milan ja Malaysia nukkuivat alakerrassa.

– Menin toimintatilaan. Juoksin sisälle taloon vauvojeni luo, Ray kertoi CNN:lle.

– Ajattelen sitä isänä. Tein sen, mitä kuka tahansa isä olisi tehnyt tai mitä kenen tahansa isän olisi pitänyt tehdä.

Palo oli niin pitkällä, että Ray pelkäsi, ettei palokunta ehti paikalle ajoissa.

Talo oli täynnä savua, joten Ray ei nähnyt eteensä, mutta hän tiesi tarkalleen, missä lapset olivat.

Hän kuvailee Fox Newsin haastattelussa, ettei hän nähnyt savua täynnä olevassa talossa nähnyt edes omia käsiään, vaikka hän oli nostanut ne kasvojen eteen pään suojaksi.

Onnekseen hän löysi lapset sängystä kellarista tilanteeseen nähden hyvävointisina. Toinen seisoi sängyn laitaa vasten ja toinen makasi. Molemmat olivat hiljaa.

Ray painoi lapset tiukasti kehoaan vasten ja juoksi ylös katutasolle ja ulos talosta.

Pihalle päästyään Ray huomasi, että hänen sukulaistyttönsä oli tulen saartamana yläkerrassa. Hän juoksi yläkertaan, mutta ei löytänyt lasta. Takapihalta hän näki tytön yläkerran ikkunan läpi ja kehotti tätä hyppäämään ikkunasta hänen syliinsä.

– Olin haltioissani siitä, että vauvani olivat kunnossa ja kaikki kykenivät kävelemään. Emme menettäneet ketään, hän kertoo.

Vammoitta Ray ja hänen perheensä eivät kuitenkaan päässeet tilanteesta. Ray ja kaksostytöt viettivät vajaan viikon teho-osastolla.

Ray sai toisen ja kolmannen asteen palovammoja käsiinsä, korviinsa, kasvoihinsa ja niskaansa. Hän menetti näkönsä vähäksi aikaa, sillä hänen sarveiskalvonsa vahingoittuvat saatuaan suuria määriä savua.

Vaikka fyysinen kipu on ollut suurta, Ray kertoo CNN:lle, että tilanne oli henkisesti raskaampi.

– En ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa.

Myös Malaysia sai vakavia palovammoja silmiinsä, kuten myös poskiinsa ja käsiinsä. Milan sai palovammoja pääosin jalkoihinsa.

Ray antoi Fox Newsille videohaastattelun sairaalan pihalta tapahtumien jälkeen. Perhe pääsi sairaalasta tilapäiseen kotiin sukulaisten luo. Rayn käsiä, kaulaa ja päätä peittivät suuret siteet, kuten myös Malaysian päätä ja kättä ja Milanin jalkoja.

Talo on palon jäljiltä asuinkelvoton, ja sairaalakulut ovat suuret.

Rayn täti pyysi joukkorahoituspalvelussa lahjoituksia, jotta perhe saa tulipalon aiheuttamia kuluja katettua. Hän asetti GoFundMe-sivulla tavoitteeksi 40 000 dollaria (33 700 euroa). Lauantai-iltaan mennessä perheelle oli lahjoitettu yli 350 000 dollaria (295 000 euroa).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?