Viro ryhtyy vaatimaan suomalaisilta korona­todistusta

Koska Suomen koronatilanne on heikentynyt, vaatii Viro maanantaista eteenpäin Suomesta tulevilta koronatodistusta.

Tallinnan-matkalle vaaditaan maanantaista eteenpäin koronatodistusta.

Viro on lisännyt Suomen niin sanotulle keltaisten maiden listalle, ja suomalaisilta vaaditaan nyt koronatodistusta maahan matkustettaessa, kertoo yleisradioyhtiö ERR.

Käytännössä se tarkoittaa, että Suomesta saavuttaessa täytyy osoittaa todistuksella koronarokotus, negatiivinen testitulos tai sairastettu koronatauti.

Testin täytyy olla otettu 72 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Viro vaatii, että molemmat koronarokotteet on saatu ja on kulunut 7 (Pfizer) tai 14 päivää (AstraZeneca ja Moderna) toisen rokotteen saamisesta.

Jos todistusta ei ole, täytyy maahan saapujan mennä rajalla koronatestiin ja pysyä karanteenissa, kunnes testitulos varmistuu negatiiviseksi.

Uudistus tulee voimaan maanantaina.

Rokotetodistuksen saa ensisijaisesti käyttöönsä OmaKanta-sivustolta. Pdf-tiedoston voi tallentaa puhelimeen tai tulostaa matkaa varten.

Koronatodistuksen voi näyttää puhelimen ruudulta.

Viron kolmiportaisessa maahantulomallissa keltaisiin maihin lukeutuvat ne, joissa kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku on 75–100. Perjantaina Suomen luku oli Viron ulkoministeriön mukaan 88,5.

Vihreän listan maiden osalta maahantuloa ei rajoiteta, kun taas punaisten listan maista saapuvien täytyy jäädä 10 päiväksi karanteeniin Virossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?