Kissojen murhaaja piinasi brittikaupunkia yli puoli vuotta – Hendrixin kohtalo vei miehen jäljille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kissojen murhaaja piinasi brittikaupunkia yli puoli vuotta – Hendrixin kohtalo vei miehen jäljille

Mies jäi lopulta kiinni, kun hän tallentui valvontakameraan.

Steve Bouquet sai yli viiden vuoden vankeusrangaistuksen.

30.7. 23:18

Britannian Brightonissa yhdeksän kissaa tappanut ja seitsemää haavoittanut mies on tuomittu viideksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen, BBC uutisoi.

”Brightonin kissatappajaksi” ristityn Steven Bouquet’n, 54, katsottiin syyllistyneen rikolliseen vahingon aiheuttamiseen ja puukon hallussapitoon lokakuun 2018 ja kesäkuun 2019 välillä. Bouquet oli kiistänyt syytteet.

Poliisi pääsi Bouquet’n jäljille toukokuussa 2019, kun yhdeksän kuukautta vanhaa Hendrix-kissaa puukotettiin. Kissa pääsi pakenemaan puukottajaa, mutta kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Kissan omistaja huomasi, että teko oli saattanut tallentua naapurin asentamaan valvontakameraan. Naapurin kissa oli kokenut samanlaisen kohtalon edellisenä vuonna, Sky News kertoo.

Poliisi tutki valvontakameran tallenteen, jossa näkyi Bouquet ”kumartumassa silittämään kissaa ennen kuin otti jotain repustaan ja teki äkillisen heilautuksen kissaa kohti”.

Bouquet’n asuntoon suoritetussa kotietsinnässä löytyi veitsi, jossa oli kissaeläimen verta ja miehen dna:ta.

Oikeudenkäynnissä kuultiin useita kissanomistajia, jotka kertasivat kauhunhetkiään.

Eräs nainen kertoi, kuinka verta oli syöksynyt hänen 11-vuotiaasta Gideon-kissastaan.

– Ajattelin heti, että se on pistohaava, nainen sanoi.

Carolyn Green puolestaan näki Tommy-kissansa ovensuussa, selkeästi haavoittuneena. Kissa oli päässyt ulos vain varttia aiemmin.

– Nostin Tommyn ylös ja huomasin verta t-paidassani, Green kertoi.

Kissa ei selvinnyt.

Oikeudessa kuultiin, että Bouquet oli katsonut lukuisia videoita, joissa koira tappaa kissan. Hänellä oli tallessa myös kaksi valokuvaa kuolleesta kissasta, jotka oli otettu eri vuorokauden aikoina. Bouquet itse väitti, ettei hän ole uhka eläimille.

– Steve Bouquet ei ainoastaan aiheuttanut järkyttävää kärsimystä jokaiselle eläimelle, jonka kimppuun hän hyökkäsi, mutta hän myös aiheutti todellisen trauman niiden omistajille, joista moni löysi rakkaan lemmikkinsä loukkaantuneena ja verta vuotavana, syyttäjä Jayne Cioffi sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?