Ihmiset ottavat Yhdysvalloissa koronarokotetta salaa välttääkseen läheistensä pilkan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ihmiset ottavat Yhdysvalloissa koronarokotetta salaa välttääkseen läheistensä pilkan

Jotkut tulevat valeasuun pukeutuneena rokotettavaksi.

Teini-ikäinen tyttö sai koronavirusrokotuksen Los Angelesissa toukokuussa.

30.7. 4:45

New York

Yhdysvaltain Missourissa useat ihmiset ovat halunneet ottaa koronavirusrokotuksen salaa läheistensä tietämättä.

Asiasta kertoi Ozarks Healthcare -sairaalaketjun lääkäri Priscilla Frase.

– Useat ovat tavallaan pukeutuneet valeasuun tai jopa anelleet ettemme paljastaisi kenellekään, että annoimme heille rokotteen, Frase sanoi sairaalaketjun julkaisemalla videolla.

– He ovat hyvin huolissaan siitä, miten heidän läheisensä, perheensä, ystävänsä ja työtoverinsa reagoivat, jos he saavat tietää heidän ottaneen rokotuksen.

Ilmiön taustalla on tietyissä piireissä vahva rokotevastaisuus. Missourissa vasta hieman yli puolet aikuisväestöstä on saanut täyden rokotussuojan, vaikka koronavirusrokotukset ovat olleet vapaasti saatavilla kuukausien ajan.

– Meidän täytyy lopettaa toisten ihmisten pilkkaaminen siitä, että he haluavat tai eivät halua ottaa rokotusta. Sitä näkyy sosiaalisessa mediassa. Täytyy vain saada oikea tieto ulos.

Deltavariantin myötä koronaviruksesta johtuvat kuolemantapaukset ovat kääntyneet Missourissa ja useissa muissa osavaltioissa jälleen nousuun heinäkuun aikana. Lähes kaikki menehtyneet ovat olleet rokottamattomia.

Frase lupasi videolla, että hänen sairaalansa pitää huolen rokotuksen ottajien yksityisyydestä.

– Tehkää mitä teidän täytyy tehdä. Peittäkää kasvonne maskilla, ottakaa rokote, älkää huolehtiko siitä, mitä perheenjäsenenne ajattelevat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?