Olympialaiset: Japanissa ennätysmäärä koronatartuntoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Japanissa todettu suurin päivittäinen korona­tapaus­määrä: ”Emme ole koskaan nähneet tartuntojen leviävän näin nopeasti”

Japanissa on todettu eniten päivittäisiä koronatapauksia sitten koronapandemian alun.

Olympiaurheilijoilta ja muilta kisoissa työskenteleviltä vaaditaan säännöllisiä koronatestejä, jotta oireettomatkin tapaukset saadaan kiinni.

29.7. 14:18

NipponTV kertoo, että Japanissa on todettu ensimmäistä kertaa yli 10 000 uutta koronatapausta päivässä.

Tokion metropolialueella tartuntoja todettiin ennätykselliset 3 865.

Japanin hallitus on julistanut hätätilaan uusien koronalukujen julkaisun jälkeen neljällä prefektuurilla eli hallintoalueella, joilla hätätila ei aiemmin ollut voimassa.

Tokion ja Okinawan alueilla hätätilaa jatkettiin elokuun loppuun saakka.

Pääministeri Yoshihide Sugan mukaan syy nousseille tartuntamäärille ei ole Tokion olympialaisissa, sillä olympialaisissa noudatetaan erittäin tiukkoja koronarajoituksia.

Urheilijat esimerkiksi testataan olympiakylässä säännöllisesti, maskeja käytetään ja liikkuminen on hyvin tiukasti rajattua.

Tokion viranomaiset kertoivat torstaina, että kaksi ulkomaalaista olympialaisiin saapunutta on tällä hetkellä sairaalahoidossa koronatartunnan vuoksi. Torstaina tiedotettiin 24 uudesta olympialaisiin liittyvästä koronatartunnasta. Heistä valtaosa on japanilaisia.

Kaiken kaikkiaan olympialaisiin liittyviä koronatartuntoja on nyt todettu 193, joista kolme on olympiaurheilijoita.

Japaniin on saapunut lähes 40 000 ihmistä olympialaisten takia.

Tartuntamäärät ovat nyt kovassa nousussa Japanissa, joka on aiemmin saanut rajoitustoimilla pidettyä koronatilanteen melko rauhallisena.

– Emme ole koskaan nähneet tartuntojen leviävän näin nopeasti, maan hallituksen lääketieteellinen neuvonantaja Shigeru Omi kertoi Japan Todayn mukaan.

Hänen mielestään tämänhetkiset kotonapysymissuositukset eivät riitä, sillä deltamuunnos leviää aiempaa herkemmin.

Kesäkuussa ja heinäkuun alussa tartuntaluvut laskivat erinomaiselle tasolle, mutta kolmannen korona-aallon pelätään olevan nyt aluillaan.

Kaiken kaikkiaan Japanissa koronatartunnan on saanut noin 893 000 asukasta, joista noin 15 000 on menehtynyt taudin takia.

Japanin noin 126-miljoonaisesta väestöstä 37 prosenttia on saanut yhden ja 26 prosenttia molemmat rokotteet.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?