Suuri räjähdys Leverkusenissa vaarallisen jätteen käsittelylaitoksessa – kaksi kuollut, useita kateissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suuri räjähdys Leverkusenissa vaarallisen jätteen käsittely­laitoksessa – kaksi kuollut, useita kateissa

Yritys toivoo, että kateissa olevat työntekijät löydetään elossa.

27.7. 14:08 | Päivitetty 27.7. 21:33

Vaarallista jätettä käsittelevässä tehtaassa on räjähtänyt Saksan Leverkusenissa. Suuri myrkyllisiä aineita sisältävä tumma pilvi on noussut Leverkusenin ylle Saksan tiiviisti asutulla Ruhrin alueella Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.

Yksi työntekijä on todettu kuolleeksi. Myöhemmin tiistai-iltana Rheinische Post -lehti ja Tagesschau-uutisohjelma kertoivat myös toisen henkilön löytyneen kuolleena pelastustöiden yhteydessä.

Aluksi räjähdyksessä kerrottiin loukkaantuneen 16 henkilöä, mutta saksalaismedian mukaan mukaan määrä tarkentui myöhemmin 31:een, joista viisi on vakavasti loukkaantuneita. Joidenkin tietojen mukaan loukkaantuneita olisi jopa 38. Lisäksi neljä yhtiön työntekijää on yhä kateissa.

– Toivomme, että kateissa olevat työntekijät löydetään elossa, käsittelylaitos Currentaa edustava Lars Friedrich sanoi tiedotustilaisuudessa.

Yrityksen johto välitti osanottonsa kuolleen työntekijän läheisille.

Räjähdys tapahtui tiistaiaamuna kello 9.40 Saksan aikaa eli kello 10.40 Suomen aikaa.

Suomen aikaa kello 14.15 kerrottiin, että tulipalo on saatu sammutettua. Orgaanista, klooria sisältävää liuotinainetta sisältävä tankki oli tulessa.

Onnettomuuspaikalta otetut ennen ja jälkeen -kuvat näyttävät, että tankkivaraston kohdalla on nyt suuri kraatteri.

Räjähdyksen syttymissyy ei ole vielä tiedossa, kertoivat käsittelylaitosta operoiva Currenta ja viranomaiset tiedotustilaisuudessa.

Leverkusenin Bürrigissa sijaitsevalla jätelaitoksella käsitellään muun muassa asbestia.

Paikallisia kehotetaan hakeutumaan sisätiloihin ja pitämään ovet ja ikkunat kiinni. Viranomaiset analysoivat ilmaan päässeitä myrkkykaasuja ja kehottavat pesemään lähialueilta kerätyt puutarhavihannekset erityisen hyvin ennen syömistä.

Moottoriteitä suljettiin tapahtuman vuoksi.

Ihmisiä on varoitettu älypuhelinsovelluksilla ja sireeneillä.

Leverkusen sijaitsee Kölnin ja Düsseldorfin välissä, ja se tunnetaan Bundesliigassa pelaavasta jalkapallojoukkueestaan ja lääkefirma Bayerin tehtaasta.

15.43 artikkelia täydennetty uusilla tiedoilla tiedotustilaisuuden jälkeen.

18.47 artikkelia täydennetty uusilla tiedoilla loukkaantuneiden määrästä.

21.30 artikkelia täydennetty tiedolla toisen henkilön kuolemasta ja täsmennetty loukkaantuneiden määrää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?