Kullankaivaja Richard pelastui täpärästi karhun kynsistä Alaskassa: ”Karhu yritti ilmiselvästi päästä mökkiini” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kullankaivaja Richard pelastui täpärästi karhun kynsistä Alaskassa: ”Karhu yritti ilmiselvästi päästä mökkiini”

Erämaasta pelastettu mainari piileskeli mökissään useamman päivän ajan ja karhu palasi useamman kerran uhittelemaan mökille.

Karhun kohteeksi joutunut kullankaivaja pelastettiin tästä leiristä viime viikon perjantaina Alaskassa.

25.7. 4:39

kullankaivaja Richard Jessee evakuoitiin viime viikon perjantaina Yhdysvaltain Alaskan erämaasta, kun karhu oli toistuvasti hyökännyt miehen kimppuun.

Lue lisää: Rannikkovartiosto pelasti karhun haavoittaman miehen erämaasta Alaskassa

Erämaasta pelastettu mainari on Guardianin mukaan kertonut takavuosien hittielokuva The Revenantin kohtausta muistuttavasta kohtaamisestaan otson kanssa Alaskassa ilmestyvälle Nome Nugget -lehdelle. Elokuvassa Leonardo di Caprion esittämä turkismetsästäjä joutuu karhun raatelemaksi.

Jessee kertoi lehdelle, kuinka oli ajanut perävaunulla varustetulla mönkijällään kohti mökkiään, kun yhtäkkiä karhu oli ilmestynyt kuin tyhjästä.

– Se kaatoi mönkijän ja perävaunun kuin leluauton. Olin shokissa ja hypotermian partaalla, mainari kertasi.

Mönkijä upposi perävaunuineen jokeen ja miehen matkapuhelin niiden mukana. Jessee sai ammuttua karhua pistoolillaan ja onnistui pakenemaan mökkiin turvaan. Raivoisa karhu seurasi perässä ja hyökkäsi mökin oviin, ikkunoihin ja seiniin.

– Karhu yritti ilmiselvästi päästä mökkiini. En tiedä, miksi se oli niin aggressiivinen. Ehkä sen pennut olivat jossain lähellä, Jessee arveli.

Kullankaivaja piileskeli mökissään useamman päivän ajan ja karhu palasi useamman kerran uhittelemaan mökille. Mies sai kuitenkin maalattua SOS-viestin mökin katolle.

Viime viikon perjantaina rannikkovartioston lentäjä huomasi käsiään heiluttelevan Jesseen ja kuljetti miehen Nomen kaupunkiin hoidettavaksi.

Alaskalaisviranomaisen mukaan Jessee ei joutunut pahasti raadelluksi, mutta mies sai karhun hyökkäyksestä useita vammoja.

– Sain tästä sellaisen oppitunnin, että ei pitäisi koskaan lähteä erämaahan yksinään. En aio tehdä niin enää koskaan. Olen erittäin onnekas mies, Jessee iloitsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?