Yecenia, 25, kuuli väärin ja hyppäsi 50 metristä kuolemaansa – benjiköysi ei ollut kiinni - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yecenia, 25, kuuli väärin ja hyppäsi 50 metristä kuolemaansa – benjiköysi ei ollut kiinni

Kolumbialainen nuori nainen kuoli välittömästi.

Onnettomuus tapahtui Kolumbian luoteisosassa. El Tiempo -lehti jakoi kuvan Yeceniasta.

23.7. 18:50

Kolumbialainen Yecenia Morales, 25, hyppäsi kuolemaansa ymmärrettyään benjihyppypaikalla ohjeet väärin.

Hän kuuli, kuinka benjihyppypisteen työntekijä oli antanut hyppyluvan hänen poikaystävälleen, mutta nainen ymmärsi, että oli hänen vuoronsa hypätä.

Yecenialla oli yllään valjaat mutta ei köyttä, kun hän hyppäsi 50 metriä korkealta sillalta Pohjois-Kolumbian Amagassa sunnuntaina. Silta johti vanhan rautatien yli.

– Hän sekaantui. Käsky hypätä oli annettu hänen poikaystävälleen, jolla oli jo turvaköysi kiinnitettynä. Yecenialle oli kiinnitetty vasta valjaat, mutta hän ymmärsi käskyn väärin ja kiirehti, kaupungin pormestari Gustavo Guzmán kommentoi kolumbialaisella El Tiempo -lehdelle.

Kun pelastushenkilökunta saapui naisen luo, ei mitään ollut tehtävissä. Hänen sydämensä tiettävästi pysähtyi jo ilmalennon aikana.

Hänet haudattiin tiistaina kotikaupunkiinsa Medellíniin.

Yecenia Morales, 25, oli vasta valmistunut kolumbialaisesta Medellínin yliopistosta juristiksi. Benjihyppy sopi hänen veljensä Andrés Moralesin mukaan hänen energiseen luonteeseensa.

Hänen veljensä Andrés kuvailee El Tiempolle siskoaan iloiseksi, spontaaniksi ja avuliaaksi nuoreksi naiseksi, joka piti tanssimisesta ja ystävistään. Juristina hän oli veljensä mukaan yritteliäs.

– Poikaystävä kertoi minulle, että he kuulivat jotakin, me emme tiedä tässä tapauksessa oliko se käsky vai mikä, jos ohjaajat käyttävät tiettyjä sanoja. Poikaystävä kuuli tämän ja niin kuuli hänkin, ja hän hyppäsi, Andrés kertoi.

Yrityksen Facebook-sivulla jakamassa kuvassa näkyy turmasilta.

Yecenian poikaystävä hyppäsi heti perään ja yritti elvyttää häntä, mutta hän oli jo kuollut. Poikaystävä loukkaantui hypyssä, ja hänet vietiin sairaalaan hoitoon.

– Hän on shokissa, veli kertoo.

Yecenia Moralesin veli kertoo El Tiempo -lehdelle, että perhe ei ole päättänyt, aikooko se haastaa benjihyppy-yrityksen oikeuteen. Veli kertoo tahtovansa itse varmistaa, ettei vastaavia onnettomuuksia tapahdu jatkossa.

El Tiempon mukaan kyseisellä benjihyppy-yrityksellä ei ollut asianmukaisia lupia toimintaansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?