Äiti ehti pelastaa vauvansa, mutta hautautui itse mutavyöryyn – Kiinan tulvissa kuollut ainakin 33 - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äiti ehti pelastaa vauvansa, mutta hautautui itse mutavyöryyn – Kiinan tulvissa kuollut ainakin 33

Kiinalaismediassa on uutisoitu koskettavasta tapauksesta, jossa äidin uskotaan pelastaneen tyttövauvansa mutavyörystä ratkaisevalla hetkellä.

24.7. 3:30

Kiinan Henanissa pelastustyöntekijät onnistuivat pelastamaan tyttövauvan romun keskeltä, BBC uutisoi. Videolle tallentuneessa hetkessä näkyy, kuinka noin kolmen tai neljän kuukauden ikäinen vauva löydetään.

– Kuulin vauvan äänen ja sinä hetkenä pelastajat olivat juuri saapuneet ja onnistuivat pelastamaan lapsen. Hänen äitinsä oli heittänyt hänet korkeampaan kohtaan, perheenjäsen kertoi Southern Metropolis Dailylle.

Vauvan äidin ruumis löytyi torstaina. Pelastajat kertoivat Beijing Youth Dailylle, että nainen oli asennossa, joka näytti siltä, että hän oli nostanut jotain ylös.

– Juuri sinä ratkaisevana hetkenä hän nosti lapsensa ylös ja siksi vauva selvisi, eräs pelastustyöntekijöistä kertoi.

Global Timesin mukaan vauva ja äiti löytyivät romahtaneesta talosta. Talosta löytyi kuolleena myös toinen nainen, joka oli ilmeisesti naapuri.

Henanissa on kuollut ainakin 33 ihmistä rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä. Sateet ovat jatkuneet viime viikosta asti. Maakunnan pääkaupungissa Zhengzhoussa satoi tiistaina iltapäivällä tunnin aikana 20 senttimetriä vettä, mikä on noin kolmasosa kaupungin koko viime vuoden sademäärästä.

Lue lisää: Kiinassa ainakin 33 ihmistä kuollut rankkasateiden nostamissa tulvissa – sääasema: tällaisia sademääriä vain ”kerran tuhannessa vuodessa”

Viranomaisten mukaan tulvat ovat aiheuttaneet 1,2 miljardin yuanin eli noin 160 miljoonan euron edestä vahinkoja.

Henanin maakunta on 99 miljoonalla asukkaallaan yksi Kiinan väkirikkaimpia ja samalla köyhimpiä maakuntia, jossa valtaosa ihmisistä saa elantonsa maataloudesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?