Molemmat vartijat on vapautettu – murhasta tuomitut vangit ottivat panttivankeja Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Molemmat vartijat on vapautettu – murhasta tuomitut vangit ottivat panttivankeja Ruotsissa

Vangit vaativat ja saivat 20 kebabpizzaa.

Ruotsissa on käynnissä valtava poliisioperaatio panttivankitilanteen takia.

21.7. 16:03 | Päivitetty 21.7. 22:41

Ruotsissa Eskilstunassa on keskiviikkona ollut käynnissä valtava poliisioperaatio.

Kaksi Hällbyn vankilan vankia ottivat kaksi vartijaa panttivangeiksi. Poliisi oli saanut asiasta hälytyksen kello 12.20. Nyt molemmat panttivangit on päästetty vapaiksi, kertoo Aftonbladet.

Vangit olivat hyökänneet vartijoiden kimppuun näiden ollessa kopissaan.

Aftonbladetin tietojen mukaan vangit olivat aseistautuneet hammasharjoihin kiinnitetyillä partaterillä ja vaatineet itselleen helikopteria, jotta panttivankeja ei vahingoitettaisi.

Aftonbladet kertoi vankien esittäneen myöhemmin iltapäivällä myös toisen vaatimuksen. Sen mukaan toinen panttivangeista vapautetaan, jos kaikki osaston 20 vankia saavat kebabpizzat.

Kello 17.30 Expressen kertoi, että vankilan lähellä sijaitsevaan pizzeriaan oli tullut 20 kebabpizzan tilaus. Kello 17.45 pizzoja oltiin lastaamassa autoon. Eläkkeellä oleva poliisi Torbjörn Sivertsson oli kommentoinut Aftonbladetille, että pizzojen toimittaminen on järkevää neuvottelujen etenemisen kannalta.

Kello 20.20 Suomen aikaa SVT kertoi, että toinen panttivangeista on vapautettu. Noin kello 22.30 Suomen aikaa kerrottiin, että myös toinen panttivanki on päässyt vapaaksi.

Lehtitietojen mukaan vangit ja panttivangit olivat lukittautuneina vartijan huoneeseen. Tilojen valvontakamerat oli peitetty.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoi aiemmin, että panttivangit ovat sen tietojen mukaan nainen ja mies.

– Työskentelemme nyt saadaksemme selkeämmän kuvan tilanteesta, turvallisuuspäällikkö Jörgen From Nordin oli kertonut SVT:lle.

– Tämän on erittäin vakava tapaus.

Aftonbladetille kerrottujen tietojen mukaan vangit on tuomittu murhasta. Myöhemmin From Nordin vahvisti tiedon Göteborgs-Posten-lehdelle.

Expressenin ja Aftonbladetin mukaan vangit ovat 24- ja 30-vuotiaat miehet. Toinen heistä on tuomittu 18 vuodeksi vankeuteen pienten lasten isän murhasta Göteborgissa vuonna 2016. Myös toinen vanki on saanut 18 vuotta vankeutta. Hän oli vuonna 2019 puukottanut julmasti miehen Skellefteåssa Pohjois-Ruotsissa.

Paikalla on ruotsalaislehtien mukaan ollut päivällä runsaasti poliiseja, Ruotsin kriminaalihuoltoviraston neuvottelijat sekä erikoisyksikkö. Myös paloautoja ja ambulansseja on näkynyt vankilan pihamaalla. Aftonbladet kertoi hieman ennen kello viittä iltapäivällä, että myös Ruotsin kansallisten iskujoukkojen helikopteri on tullut paikalle.

Hällbyn vankila on korkeimman turvaluokituksen vankila, ruotsalaislehdet kertovat. Siellä on kaikkiaan 98 paikkaa vangeille.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samaisessa vankilassa on panttivankitilanne. Vuonna 2004 kaksi vankia oli ottanut naistyöntekijän panttivangikseen, mutta he olivat päästäneet tämän vapaaksi kuusi tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Nainen ei saanut tilanteessa fyysisiä vammoja.

Uutinen päivittyy.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?