Naisen epäillään varastaneen miljoonien timantit silmänkääntötempulla – laittoi tilalle pieniä kiviä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Naisen epäillään varastaneen miljoonien timantit silmän­kääntö­tempulla – laittoi tilalle pieniä kiviä

Varastetut timantit olivat yhteensä 4,9 miljoonan euron arvoisia.

Varkaudesta syytetyn naisen epäillään vaihtaneen arvokkaat timantit pieniin kiviin. Kuvituskuva.

21.7. 12:51

60-vuotiasta naista syytetään jalokivivarkaudesta Lontoossa, kertovat brittimediat The Guardian ja uutistoimisto AP.

Nainen oli esiintynyt jalokiviasiantuntijana ja teeskennellyt tutkivansa ja arvioivansa seitsemän arvokkaan timantin hintaa varakkaiden venäläisten ostajien puolesta Boodlesin koruliikkeessä Mayfairissa.

Oikeuden mukaan hän oli vaihtanut 4,2 miljoonan punnan eli noin 4,9 miljoonan euron arvoiset timantit pieniin kiviin. Varkaus paljastui, kun liikkeen oma asiantuntija alkoi epäillä naisen toimintaa.

Syyttäjä Philip Stott kuvaili oikeudenkäynnissä varkautta hienostuneeksi.

– Syytetty onnistui varastamaan timantit silmänkääntötempulla, Stott sanoi.

Epäilty varkaus tapahtui maaliskuussa 2016. Ranskassa asuva romanialaissyntyinen epäilty, Lulu Lakatos, kiistää varkauden.

Syyttäjän mukaan varkauden suunnittelu alkoi jo kuukautta aiemmin. Helmikuussa 2016 Boodlesin hallituksen puheenjohtajaan Nicholas Wainwrightiin oli ottanut yhteyttä israelilainen ostaja, joka kertoi haluavansa ostaa timantteja sijoitusmielessä. He sopivat myöhemmin kaupoista monacolaisessa hotellissa.

Varkaudesta epäilty, Anna-nimisenä naisena esiintynyt Lakatos, tapasi Wainwrightin rikospäivänä henkilökohtaisesti liikkeen pohjakerroksessa. Lakatos oli arvioinut ja punninnut timantteja, minkä jälkeen timantit oli lukittu kukkaromaiseen laukkuun. Kun Wainwright oli poistunut huoneesta vastaamaan venäläisen ostajan soittoon, Lakatos oli laittanut pussukan omaan käsilaukkuunsa.

Tapaamisessa mukana ollut jalokivien asiantuntija Emma Barton oli huomauttanut Lakatosille asiasta, jolloin tämä oli nostanut laukustaan pöydälle toisen lukitun pussukan. Seuraavana päivänä pussista löytyi seitsemän pientä kiveä.

– Vaikuttaa siltä, että hän vaihtoi sen identtiseen lukittuun pussiin, syyttäjä Stott sanoi.

Kun Lakatos poistui liikkeestä, hän pakeni rikoskumppaneidensa kanssa vuokratulla autolla Ranskaan.

Kaksi hänen rikoskumppaniaan on myöntänyt syyllisyytensä rikokseen. Oikeudenkäynnin on tarkoitus kestää vielä useita päiviä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?