Ruotsissa ammuttujen pikkulasten isä puhuu kauhunhetkistään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa ammuttujen pikkulasten isä puhuu kauhunhetkistään – poika ehti kysyä huolestuttavan kysymyksen ennen kuin luoti osui

Isä on lastensa kanssa vielä sairaalassa.

20.7. 9:50

Ruotsissa lauantai-iltana ammuttujen lasten isä on kertonut julkisuudessa kauhunhetkistään. Hän oli paikalla, kun hänen 5- ja 6-vuotiaita lapsiaan ammuttiin lähellä perheen kotia Huddingessa, Flemingsbergin lähiössä. Sisarukset ovat vielä sairaalassa, mutta heidän vammansa eivät olleet hengenvaaralliset.

Isä kertoo Aftonbladetille, että oli lauantaina lastensa kanssa matkalla tapaamaan perhetuttua. Äiti ja nuorin lapsista jäävät kotiin.

Kun he saavuttivat läheisen kävelysillan, he näkivät nuorison riitelemässä. Isä kertoo luulleensa ensin, että kyse oli lähinnä vitsailusta. Sitten hänen poikansa huomasi käsiaseen.

– Isä, isä! Miksi hänellä on pistooli? isä sanoo 5-vuotiaan poikansa kysyneen.

Pian kerrostalojen välissä kaikui laukaus, joka oli osunut molempiin lapsiin. Isä otti verta vuotavat lapsensa ja kiiruhti kohti kotitaloa.

– Näen, että sekä pojallani että tyttärelläni on luodinreikä ja verta valuu. He itkevät ja huutavat, kuin pidän heistä kiinni.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että lapset ja isä olisi tarkoituksella valittu ampumisen kohteeksi. Yhteensä yhdeksän ihmistä on pidätetty ampumiseen liittyen.

Lehtitietojen mukaan pidätetyt ovat 17–29-vuotiaita ja valtaosa heistä on saanut aiemmin tuomion esimerkiksi rahanpesusta, ampuma-aserikoksista ja huumausainerikoksista. Viidellä pidätetyllä kerrotaan olevan yhteys flemingbergiläiseen rikollisjengiin.

Lue lisää: Lehdet: Kahta lasta ammuttiin Ruotsissa – pidätetyillä raskas rikostausta

Isä kertoo Expressenille, että lapset ovat kuitenkin peloissaan. Vanhemmat puolestaan pelkäävät rikollisten kostoa.

– Poika tavallisesti juoksee sinne tänne ja haluaa aina leikkiä. Nyt hän sanoo: ”Isä, en halua mennä ulos.” Hän pelkää ulos menemistä. Hän on erittäin peloissaan. Me olemme kaikki peloissamme.

Myös perheen äiti on aiemmin puhunut medialle. Hän kertoi, ettei uskalla lähteä kotoa ulos.

– Emme uskalla. On niin monta jengiä, jotka mellastavat. Miksi tällaista tapahtuu Ruotsissa?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?