Biden: Facebook ei tapa ihmisiä – presidentti lievensi aiempia lausuntojaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden: Facebook ei tapa ihmisiä – presidentti lievensi aiempia lausuntojaan

Joe Biden oli sanonut, että sosiaalisessa mediassa leviävät väärät tiedot koronaviruksesta tappoivat ihmisiä.

Joe Biden myönsi menneensä liian pitkälle.

20.7.2021 4:16

Washington

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on lieventänyt aiempia kommenttejaan Facebookista ja sosiaalisessa mediassa koronaviruksesta ja -rokotteista leviävistä vääristä tiedoista.

Aiemmin hän oli kertonut virheellisten tietojen tappavan ihmisiä ja hallinto oli ottanut erityisesti silmätikukseen Facebookin.

– Facebook ei tapa ihmisiä, Biden tarkensi puheitaan, kun häneltä kysyttiin kommenteista paikallista aikaa maanantaina.

Sen sijaan hän sanoi, että kymmenkunta ihmistä on pitkälti vastuussa sosiaalisessa mediassa leviävistä virheellisistä rokoteuutisista. Hän painotti kyseisten ihmisten jakavan virheellistä tietoa. Valheita kuuntelevat voivat Bidenin mukaan vahingoittua niiden vuoksi.

– Se tappaa ihmisiä. Se on huonoa tietoa, Biden sanoi.

Biden painotti toivovansa, että Facebook tekisi jotakin rokotteesta alustallaan leviävälle väärälle tiedolle sen sijaan, että yhtiössä sydämistytään hänen kommenteistaan ja koetaan hänen väittävän Facebookin tappavan ihmisiä.

– Sitä tarkoitin, hän lisäsi.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki puolestaan painotti Bidenin kommenttien jälkeen toimittajille, ettei hallinto ole sodassa Facebookia vastaan vaan taistelee viruksen kanssa.

Presidentin aiemmista kommenteista kimpaantuneena Facebook painotti muun muassa värvänneensä mittavan joukon faktantarkistajia avukseen. Yhtiön mukaan yli 3,3 miljoonaa yhdysvaltalaista on käyttänyt palvelun rokotteen etsintä -työkalua selvittääkseen, mistä ja miten saada rokote.

– Faktat osoittavat, että Facebook auttaa pelastamaan henkiä. Piste, Facebookin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle Bidenin viimeviikkoisten kommenttien jälkeen.

Facebook on saanut jo aiemmin paljon kritiikkiä valheellisen tiedon leviämisen mahdollistamisesta alustallaan. Yhtiön edustaja ei AFP:n haastattelussa ottanut kantaa virheellisen tiedon leviämisen vaikutuksiin.

Yhdysvaltain hallinto on kiristänyt otteitaan sosiaalisen median yhtiöiden osalta erittäin tarttuvan deltamuunnoksen lisätessä tartuntamääriä. Viranomaisten mukaan sosiaalisessa mediassa on levitetty koronarokotteista laajalti vääriä tietoja, joita yhtiöiden halutaan karsivan julkaisualustoiltaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?