Lehdet: Kahta lasta ammuttiin Ruotsissa – pidätetyillä raskas rikostausta

Lähes kaikki pidätetyt ovat aiemmin saaneet tuomioita muun muassa rahanpesusta, ampuma-aserikoksista ja huumausainerikoksista.

Kahta lasta ammuttiin lauantaina Flemingsbergin lähiössä Huddingen kunnassa Tukholman eteläpuolella.

19.7.2021 21:59

Ruotsissa järkyttäneestä tapauksesta, jossa kahta leikkimässä ollutta lasta oli ammuttu, on selvinnyt lisätietoja. Ammuskelu tapahtui Huddingen kunnassa Flemingsbergin lähiössä lauantaina.

Lue lisää: Äiti kertoo ruotsalais­medialle tilanteesta, jossa hänen lapsensa joutuivat ammutuksi – oli kotona sisällä, kun kuuli lasten isän huutavan

Yhteensä yhdeksän ihmistä on pidätetty ampumiseen liittyen. Aftonbladet kertoo nyt, että pidätetyt ovat 17–29-vuotiaita.

Ruotsalaislehtien mukaan valtaosa heistä on saanut aiemmin tuomion. Tuomiota on tullut muun muassa rahanpesusta, ampuma-aserikoksista ja huumausainerikoksista.

Expressenin mukaan hieman yli kaksi viikkoa sitten samalla alueella, jossa lapset saivat lauantai-iltana luodeista, ammuttiin hengiltä flemingsbergiläisen rikollisverkoston johtohahmo. Tuolloin ammuskelupaikan lähellä oli ollut jalkapalloa pelaavia nuoria. Lehden mukaan viidellä pidätetyistä on kytköksiä samaan rikollisjengiin.

Expressen kertoo, että lauantai-iltana hieman kello kahdeksan jälkeen 5- ja 6-vuotiaat sisarukset olivat olleet pihalla leikkimässä, kun läheisen kävelysillan luona ollut suuri porukka oli alkanut riidellä. Sillalla oli alkanut rähinä, ja ainakin yksi laukaus oli ammuttu sillalta.

Tapahtumien kulku ei ole vielä täysin selvillä, mutta tilanteessa molemmat lapset saivat osuman jalkoihin. Heidät vietiin ambulanssilla sairaalaan. Vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Poliisi on aiemmin kertonut, että tämän hetken tietojen mukaan mikään ei viittaa siihen, että lapset olisi tarkoituksella valittu laukausten kohteeksi.

Expressenin mukaan tekijät pakenivat paikalta, mutta poliisi pidätti myöhemmin illalla yhdeksän henkilöä. Syyttäjän mukaan heitä epäillään törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta, mutta nimikkeet saattavat vielä muuttua.

Syyttäjän on päätettävä viimeistään keskiviikkona, tekeekö se pidätetyistä vangitsemispyynnöt.

Expressen on haastatellut muutaman pidätetyn asianajajia, jotka ovat kertoneet, että heidän päämiehensä väittävät olevansa syyttömiä.

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson totesi tiedotustilaisuudessa maanantaina, ettei kenenkään lapsen pitäisi joutua kokemaan tällaista. Hän luonnehti tapahtumaa ”erittäin traagiseksi” ja sanoi, etteivät jengiläiset kunnioita ihmiselämää eivätkä välitä tekojensa seurauksista.

– Tällaisille jengiläisille on vain yksi oikea paikka, ja se on vankila, Johansson oli sanonut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?