Kuvat: Armeija etsii elonmerkkejä ”kauhujen tieltä” keskellä katastrofialuetta Saksassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Armeija etsii elonmerkkejä ”kauhujen tieltä” keskellä katastrofialuetta Saksassa

On todennäköistä, etteivät kaikki autoihin loukkuun jääneet ole päässeet ulos ajoissa.

18.7. 10:36

LÄNSI-EUROOPAN tuhoisat tulvat ovat vaatineet jo pitkälti toista sataa kuolonuhria. Suurin osa menehtyneistä on löydetty Saksasta.

Saksan puolustusvoimat Bundeswehr on aloittanut pelastustehtävän moottoritiellä 265 lähellä Erftstadtin kaupunkia Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, kertoo saksalaismedia Bild. Armeija yrittää pelastaa ihmisiä, jotka ovat jääneet loukkuun tulviviin autoihin.

Tie alkoi tulvia voimakkaasti ja yllättäen, eivätkä kaikki ajoneuvoihin loukkuun jääneet ole luultavasti päässeet turvaan ajoissa. Bildin mukaan autoissa saattaa olla ruumiita.

Tulvivissa autoissa saattaa olla kuolonuhreja.

Armeija etsii autoista elonmerkkejä.

Toistaiseksi autoista ei ole Bildin mukaan vahvistettu löytyneen vainajia. Pelastustyöt ovat kuitenkin edelleen käynnissä, joten kuolemien mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Sata poliisia on määrätty suojelemaan myrskyn runtelemaa Blessemin kaupunginosaa Erftstadtissa. Ainakin kolme taloa ja osa historiallisesta linnasta ovat romahtaneet tulvan seurauksena Blessemissä.

Tulvat ovat aiheuttaneet tuhoa Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.

Moottoritielle jäi tulvan vuoksi jumiin lukuisia autoja.

SAKSAN liittokanslerin Angela Merkelin on tarkoitus vierailla tänään Saksan pahimmilla tulva-alueilla perehtymässä vahinkoihin ja tapaamassa ihmisiä. Mediatietojen mukaan Merkel vierailee ainakin Schuldin kylässä Rheinland-Pfalzissa.

Tulvat ovat tehneet tuhoa Länsi-Euroopan lisäksi nyt myös Euroopan keskiosissa. Esimerkiksi historiallinen Halleinin kaupunki Salzburgin alueella Itävallassa on veden vallassa. Myös Saksan ja Tshekin rajalla sijaitsevalla Saksin alueella joet nousivat eilisiltana aiheuttaen vahinkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?