Angela Merkelin seuraajaehdokas nähtiin videolla naureskelemassa katastrofialueella – pahoitteli tilannetta: ”Se oli sopimatonta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Angela Merkelin seuraajaehdokas nähtiin videolla naureskelemassa katastrofialueella – pahoitteli tilannetta: ”Se oli sopimatonta”

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet naureskeli taustalla, kun liittopresidentti piti puhetta.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet (oik.) ja Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (2. oik.) vierailivat tulvan runtelemassa Erfstadtin kaupungissa.

18.7. 4:37

Saksassa kristillisdemokraattisen CDU:n liittokansleriehdokas Armin Laschet on joutunut kohun keskelle, kun kamerat tallensivat miehen nauramassa tulvan kärsimällä alueilla. Asiasta kertoo muun muassa Bloomberg.

Lue lisää: Länsi-Euroopan tulvissa jo ainakin 170 kuolonuhria, Saksassa pelastustöissä mukana 22 000 ihmistä

Liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin kanssa Erfstadtin kaupungissa vierailulla ollut Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Laschet lupasi tuhoja kärsineiden alueiden asukkaille nopeaa apua.

Steinmeier ilmaisi Deutsche Wellen mukaan surunvalittelunsa uhrien läheisille ja kiitti pelastustöissä uurastaneita. Kohu heräsi, kun presidentti piti puhetta ja Laschet näkyi taustalla keskustelevan delegaationsa kanssa ja nauravan.

Voit katsoa videon tilanteesta alla olevasta twiitistä.

Miehen käytös kirvoitti kritiikkiä muilta poliitikoilta ja sosiaalisen median kanavilla.

–  Olen sanaton, kommentoi esimerkiksi sosiaalidemokraattien pääsihteeri Lars Klingbeil videota Twitterissä. Sosiaalidemokraatit kuuluu CDU:n ja sen sisarpuolueen CSU:n rinnalla Saksan hallitukseen.

Laschet pahoitteli tilannetta myöhemmin Twitterissä. Hän kiitti liittopresidenttiä vierailusta ja korosti tulvan uhrien olevan lähellä sydämiämme.

– Tästä johtuen olen pahoillani keskustelutilanteen luomasta vaikutelmasta. Se oli sopimatonta ja olen siitä pahoillani, Laschet kirjoitti.

Laschet on kristillisdemokraattien kansleriehdokas Saksan syyskuussa pidettävissä liittopäivävaaleissa ja tämänhetkisten gallupien perusteella ennakkosuosikki pitkäaikaisen liittokanslerin Angela Merkelin seuraajaksi.

Länsi-Eurooppaa ja Saksaa koettelevien tulvien ja rankkasateiden kuolonuhrien määrä on noussut jo yhteensä 170:een viranomaisten mukaan. Henkensä menettäneistä 143 on löydetty Saksassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?