Pulitzer-palkittu Reutersin valokuvaaja sai surmansa Afganistanissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pulitzer-palkittu Reutersin valokuvaaja sai surmansa Afganistanissa

Danish Siddiquin kerrottiin menettäneen henkensä Taleban-taistelijoiden ristitulessa.

REUTERS / Mohammad Ismail

16.7. 14:12 | Päivitetty 16.7. 14:40

Pulitzer-palkinnon saanut uutistoimisto Reutersin valokuvaaja on saanut surmansa Afganistanissa. Reuters uutisoi, että Danish Siddiqui kuoli perjantaina lähellä Afganistanin ja Pakistanin rajanylityspaikkaa Spin Boldakia.

Valokuvaaja ja kuvajournalisti Siddiqui sai surmansa, kun hän oli raportoimassa Afganistanin turvallisuusjoukkojen ja äärijärjestö Talebanin taistelijoiden yhteenotosta. Siddiqui ja yksi turvallisuusjoukkojen upseeri kuolivat Talebanien ristitulessa, valtion viranomainen kertoi Reutersille.

Siddiqui oli ollut toimittajan työtehtävissä tämän viikon alusta lähtien eteläisessä Kandaharin maakunnassa.

Siddiquin kuva alueelta parin päivän takaa.

Siddiquin kuva alueelta parin päivän takaa.

–  Danish oli erinomainen toimittaja, omistautunut aviomies ja isä ja rakastettu kollega. Ajatuksemme ovat hänen perheensä kanssa tällä kauhealla hetkellä. Etsimme kiireellisesti lisätietoja (tapauksesta), totesivat lausunnossaan perjantaina Reutersin päätoimittaja Alessandra Galloni ja ylimmän johdon edustaja Michael Friedenberg.

Intialainen Siddiqui oli osa Reutersin valokuvatiimiä. Hän voitti vuoden 2018 Pulitzer-palkinnon Myanmarin rohingya-kansan pakolaiskriisin dokumentoinnista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?