Sanna Marin julkaisi itsestään kuvan urheilutopissa – Instagram-kuvaan alkoi tulvia turkinkielisiä viestejä: ”Kaunis pääministerini” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sanna Marin julkaisi itsestään kuvan urheilutopissa – Instagram-kuvaan alkoi tulvia turkinkielisiä viestejä: ”Kaunis pääministerini”

Yksi syy viesteihin saattaa olla turkkilaisen lehden artikkeli.

Sanna Marinin Instagram-päivityksestä uutisoitiin Turkissa.

14.7. 14:23

Kesälomaa viettävä pääministeri Sanna Marin (sd) julkaisi tällä viikolla Instagramissa kuvan, joka on parissa päivässä kerännyt yli 115 000 tykkäystä.

– Paras tapa viettää aikaa leikkipuistossa, Marin kirjoittaa eilen julkaistun kuvan yhteydessä ja on lisännyt aihetunnisteeksi sanan loma.

Kuvan kommentteihin on kenties hieman yllättäen tullut myös runsaasti turkinkielisiä kommentteja.

Kommentit ovat suurimmaksi osaksi positiivisia: pääministeriä kutsutaan presidentiksi tai kommentoijan ”omaksi” pääministeriksi, osa kirjoittaa haluavansa lähteä Suomeen ja osa kehuu Marinin ulkonäköä.

– Kaunis pääministerini, eräs kirjoittaa.

– Kuinka upea presidentti, toinen kirjoittaa, ehkä unohtaen, että tasavallan presidenttinä on Sauli Niinistö eikä suinkaan Marin.

– Oletko myös meidän pääministerimme? kolmas kyselee.

Varmaa ei ole, minkä takia juuri Marinin tuorein kuva on saanut niin paljon turkinkielisiä kommentteja. Yksi mahdollinen syy on, että Marinin päivityksestä kirjoitettiin liberaalissa Sözcü-lehdessä eilen. Lehden mukaan päivitys jakoi somekansan mielipiteen.

Kuva on kerännyt myös runsaasti suomenkielistä ja englanninkielistä kommentointia.

Sanna Marin on ollut kansainvälisessä valokeilassa jo moneen otteeseen – ensimmäisen kerran heti silloin, kun hänet valittiin pääministerin virkaan poikkeuksellisen nuorena naisena. 34-vuotiaasta Marinista tuli tuolloin maailman nuorin istuva pääministeri.

Tuolloin asiasta uutisoivat myös turkkilaiset Daily Sabah, Hürriyet Daily News ja uutistoimisto Anadolu Agency.

Ministerikautensa ensimmäisenä keväänä Marin nousi uudelleen otsikoihin maailmalla, kun muotilehti Vogue julkaisi Marinista pitkän ja kattavan artikkelin näyttävine kuvineen.

Britti-Voguen virallisella Instagram-tilillä julkaistu kuva Marinista eduskuntatalon portailla on tähän mennessä kerännyt liki 75 000 tykkäystä.

Pääministeristä tuli nopeasti kansainvälisen ihailun kohde, jota on luonnehdittu pukeutujana klassiseksi ja asialliseksi, mutta samaan aikaan myös moderniksi. Hänen yllään nähdään usein yksinkertaisen tyylikkäitä asuja, jotka ovat hyvin käytännöllisiä, mutta silti nuorekkaita.

Marinin ulkoinen olemus joutui seuraavan kerran suurennuslasin alle syksyllä 2020, kun hän esiintyi Trendi-lehden kannessa ilman aluspaitaa. Moni piti asuvalintaa liian uskaliaana pääministerille, ja lehden kuvat saivat runsaasti huomiota myös maailmalla.

Nousi kohu, joka käsitteli muun muassa seksismiä ja poliittista sopivuutta, ja sen noteerasi myös arvovaltainen brittilehti The Times. Lukuisat ihmiset osoittivat Marinille tukensa julkaisemalla somessa samankaltaisia paidattomia jakkukuvia.

– Haluan, että keskitytään asioihin, ei siihen, miltä näytän, Sanna Marin kommentoi tuolloin Trendissä.

Lue lisää: The Times noteerasi Sanna Marinin kuvasta nousseen seksismikohun

Marinia ei huomioida ulkomailla suinkaan pelkän ulkonäkönsä ansiosta, vaan hänet on valittu pääministerikautensa aikana ainakin Forbesin, Timen ja BBC:n vaikutusvaltaisimpien henkilöiden listoille. Marinia on ylistetty maailmalla myös siitä, miten hän on luotsannut maataan läpi covid-19-pandemian.

Lue lisää: Sanna Marin pääsi Time-lehden sadan vaikutus­valtaisen henkilön listalle – reagoi heti Twitterissä

Lue lisää: Forbes nosti Sanna Marinin maailman sadan vaikutus­valtaisimman naisen joukkoon

Juttua täydennetty tiedoilla Sanna Marinin aikaisemmista esiintymisistä ulkomaisissa lehtijutuissa klo 17.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?