Israel antaa riskiryhmäläisille kolmannen koronarokotteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israel antaa riski­ryhmäläisille kolmannen koronarokotteen

Uusi virusmuunnos on levinnyt kovaa vauhtia Israelissa, ja myös rokotettuja on joutunut sairaalaan.

12.7. 8:31

Israel ilmoitti sunnuntaina alkavansa tarjota kolmannen annoksen Pfizerin ja BioNTechin kehittämää koronavirusrokotetta riskiryhmiin kuuluville aikuisille, joilla immuunijärjestelmä on heikko. Vielä ei ole tehty päätöstä, aiotaanko kolmatta annosta tarjota koko väestölle, Reuters uutisoi.

Deltavariantin nopea leviäminen on tarkoittanut sitä, että uusien tartuntojen määrä on noussut yksinumeroisista luvuista noin 450 tartuntaan päivässä viimeisen kuukauden aikana.

Noin puolet tällä hetkellä sairaalahoidossa olevasta, vakavan tautimuodon saaneesta 46 potilaasta on rokotettuja. Suurin osa sairastuneista rokotetuista ihmisistä kuuluu riskiryhmiin.

Lisäksi vielä rokottamattomia lapsia ja nuoria kehotetaan menemään rokotettavaksi, sillä virus on levinnyt erityisesti heidän keskuudessaan. Koronavirus on levinnyt myös lapsista heidän rokottamattomiin aikuisiin läheisiinsä.

Israelissa oli keskeytetty 24 tunniksi rokotusten antaminen, kun rokotevarasto uhkasi vanhentua ennen nyt rokotettavien toista annosta. Pääministeri Naftali Bennett ilmoitti kuitenkin sopineensa Pfizerin toimitusjohtajan Albert Bourlan kanssa, että seuraavan rokote-erän saapumista aikaistettaisiin ja se uuden sopimuksen mukaan se tuodaan 1. elokuuta, Times of Israel kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?