Retkeilijän tappanut harmaakarhu ammuttiin Montanassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Retkeilijän tappanut harmaakarhu ammuttiin Montanassa

Harmaakarhu surmasi retkeilemässä olleen 65-vuotiaan kalifornialaisen sairaanhoitajan tiistaina aamuyöllä. Karhu ammuttiin perjantaina puolenyön aikaan.

Naisen surmannut harmaakarhu todettiin uhaksi yleiselle turvallisuudelle. Kuvituskuva.

10.7. 6:20

Yhdysvaltain Montanassa viranomaiset ovat kolmen päivän etsintöjen jälkeen ampuneet harmaakarhun, joka tappoi tiistaina telttailemassa olleen 65-vuotiaan naisen. Asiasta kertoo Guardian.

Lue lisää: Harmaakarhu surmasi naisen Yhdysvalloissa – hyökkäsi telttaan ja raahasi uhrinsa ulos

Harmaakarhu ammuttiin perjantaina puolenyön aikaan Ovandon kylän lähistöllä kanahäkin luona, missä pimeänäkölaittein varustetut viranomaiset olivat kyttäyskeikalla odottamassa karhua.

Karhu surmasi retkeilemässä olleen 65-vuotiaan kalifornialaisen sairaanhoitajan Leah Lokanin tiistaina aamuyöllä. Lokanin seurana oli sisko ja ystävä, jotka nukkuivat eri teltassa.

Karhu oli ensimmäisen kerran lähestynyt telttailijoita kello 3 aikaan aamuyöllä paikallista aikaa, mutta juossut pois. Mesikämmen kuitenkin palasi pian ja hyökkäsi Lokanin telttaan.

Viranomaiset metsästivät karhua kolmen päivän ajan ja käyttivät apuna helikoptereita sekä luontoon viritettyjä ansoja.

Ihmisten kimppuun hyökkääviä karhuja ei yleensä tapeta, mikäli kyseessä on yllättävä kohtaaminen tai karhu puolustaa pentujaan.

Tässä tapauksessa Lokanin surmannut harmaakarhu kuitenkin todettiin uhaksi yleiselle turvallisuudelle.

– Karhun koosta, väristä ja paluusta sen aiemmin ratsaamalle kanahäkille voimme päätellä, että saimme ammuttua surmaan syyllistyneen karhun, kertoi Montanan luontoviraston edustaja Greg Lemon Guardianille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?