Englannissa aiotaan pian purkaa korona­rajoituksia: Sosiaalisia kontakteja ei tarvitse rajoittaa, maskeista luovutaan

Britannian pääministerin mukaan lopullinen päätös rajoitusten purkamisesta tehdään ensi viikolla.

Britanniassa ei 19. heinäkuuta alkaen tarvitse rajoittaa sosiaalisia kontakteja tai pitää turvavälejä, jos hallituksen suunnitelma toteutuu.

5.7.2021 19:56

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi maanantaina suunnitelmasta purkaa sosiaaliset ja taloudelliset koronavirusrajoitukset Englannissa kahdessa viikossa, Reuters uutisoi. Johnson vahvisti hallituksen tähtäävän siihen, että rajoitustoimista voidaan luopua 19. heinäkuuta, joskin lopullinen päätös asiasta tehdään ensi viikolla.

Johnsonin mukaan 19. heinäkuuta on tarkoitus luopua kaikista sosiaalisia kontakteja koskevista rajoituksista, etätyösuosituksesta ja kasvomaskipakosta. Lisäksi turvavälejä koskevista ohjeista aiotaan luopua, yökerhot voivat jälleen avata ovensa eikä majoitus- ja ravintola-alalla ole enää asiakaskiintiöitä.

– Meidän pitää olla rehellisiä itsemme kanssa, että jos emme voi jälleen avata yhteiskuntaamme seuraavien viikkojen aikana, kun kesän saapuminen ja lomien alkaminen auttaa meitä, meidän on kysyttävä itseltämme, milloin voimme palata normaaliin? Johnson sanoi tiedotustilaisuudessa.

Johnsonin hallituksen koronaviruspolitiikka koskee ainoastaan Englantia, muttei Skotlantia, Walesia tai Pohjois-Irlantia, jotka päättävät itsenäisesti mahdollisista rajoituksista.

Britannian johtava terveysviranomainen Chris Whitty sanoi, että ensi talvesta voi kuitenkin tulla erittäin vaikea julkisen terveydenhuollon näkökulmasta. Syynä on deltavariantti, joka on muita viruskantoja helpommin leviävä.

Johnson sanoi, että uusiin rajoituksiin voidaan turvautua, jos löytyy variantti, jota vastaan nykyiset rokotteet eivät tehoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?