Koronatartunnan saanut Luxemburgin pääministeri joutui sairaalaan – oli ottanut ensimmäisen rokoteannoksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronatartunnan saanut Luxemburgin pää­ministeri joutui sairaalaan – oli ottanut ensimmäisen rokote­annoksen

Pääministeri Bettel on 48-vuotias.

Pääministeri Xavier Bettel EU:n huippukokouksessa Brysselissä 25. kesäkuuta.

5.7. 3:11

Luxemburgin pääministeri Xavier Bettel päätyi sunnuntaina sairaalahoitoon koronavirustaudin vuoksi, brittilehti Guardian ja uutistoimisto Bloomberg raportoivat. Tieto perustuu pääministerin kanslian lausuntoon viittaaviin paikallislehtiin, joiden mukaan sairaalahoidossa on kyse varatoimenpiteestä.

Ilman lääkäreiden erillistä ohjeistusta 48-vuotiaan Bettelin on tarkoitus viipyä henkilöstön tarkkailun alla 24 tuntia. Vuorokauden saatossa pääministerin terveydentilaa kartoitetaan erillisin analyysein ja testein.

Bettelin tartunta todettiin pian 24.–25. kesäkuuta pidetyn EU-huippukokouksen jälkeen. Hänen kansliansa mukaan muut 26 EU-johtajaa eivät ole olleet altistuneet tartunnalle, koska Bettel piti tapaamisen aikana kahden metrin turvaetäisyyttä muihin osanottajiin.

Bettelin kerrottiin potevan kuumetta ja päänsärkyä, mutta hän aikoi jatkaa työntekoa kotoa käsin. Bettel on saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?