17-vuotias vangittiin poliisimurhasta epäiltynä Göteborgissa – käsiteltiin suljetuin ovin väkivallan uhan takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

17-vuotias vangittiin poliisi­murhasta epäiltynä Göteborgissa – käsiteltiin suljetuin ovin väkivallan uhan takia

Göteborgin käräjäoikeus on vanginnut 17-vuotiaan miehen, joka perjantaina otettiin kiinni todennäköisin syin epäiltynä poliisin murhasta. Nuoren miehen puolustusasianajaja Hans Palm ilmoitti hänen kiistävän syytteet.

Poliisiautoja rikospaikalla Göteborgissa.

4.7. 12:57 | Päivitetty 4.7. 14:12

Syytteet asiassa on nostettava viimeistään 19. heinäkuuta. Oikeuden istunto käytiin muilta osin suljetuin ovin, jotta epäiltyä ja hänen läheisiään voitaisiin suojata väkivallan uhalta. Käräjäoikeus määräsi myös ilmaisukiellon, eli istunnossa mukana olleet eivät saa kertoa mitään käsittelystä.

Poliisi ammuttiin keskiviikkoiltana Göteborgin Biskopsgårdenissa.

Syyttäjä Ulrika Åberg totesi, että läheisiä on jo uhkailtu. Heidät on tämän johdosta siirretty pois jengiväkivallan riivaamasta kaupunginosasta.

Ruotsalaismedian mukaan 17-vuotias on viime vuonna tuomittu murhan yrityksestä.

Keskiviikon ampumisen motiivista ei ole ilmennyt tarkempaa tietoa, mutta poliisin mukaan teko liittyy todennäköisesti aiempiin jengien välisiin välienselvittelyihin. Teon ei uskota olevan suunnattu surmattua poliisimiestä tai poliisilaitosta vastaan.

Poliisi ei toistaiseksi ole ottanut kiinni ketään muuta, mutta ei sulje pois muita kiinniottoja.

Epäiltyä ei päästetty oikeudenkäynnin alussa saliin häneen kohdistuvan väkivallan uhan vuoksi, kertoo Aftonbladet. Kun käräjäoikeus päätti, että asiaa käsiteltäisiin suljetuin ovin, hänet päästettiin sisään. Epäillyn kuuleminen on parhaillaan käynnissä Göteborgin käräjäoikeudessa.

Puolustus on kritisoinut oikeudenkäynnin rajoittamista.

– Mielestäni on hieman ongelmallista, että nuoren ihmisen oikeudenkäyntiä on rajoitettu näin tiukasti. Tässä tapauksessa käräjäoikeus ja syyttäjä pitävät sitä välttämättömänä, epäillyn puolustusasianajaja Hans Palm sanoi Aftonbladetin mukaan.

Palmin mukaan 17-vuotias epäilty kiistää häneen kohdistuvat syytteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?