Göteborgin poliiseilta koskettava ele kuolleelle kollegalle – ammuttu 33-vuotias ehti haaveilla vuosia poliisin urasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Göteborgin poliiseilta koskettava ele kuolleelle kollegalle – ammuttu 33-vuotias ehti haaveilla vuosia poliisin urasta

33-vuotias mies oli työskennellyt poliisina vasta melko vähän aikaa.

2.7. 10:53

Viime yönä Göteborgissa poliisit kokoontuivat muistelemaan ammuskelussa kuollutta kollegaansa, Aftonbladet kertoo. Poliisit siirsivät tien varteen jätetyt lukuisat kukat ja kynttilät ampumapaikan lähellä sijaitsevan koivun alle, jonne moni oli jo jättänyt muistoesineitä.

– Se on niin kauheaa, mitä tapahtui, eräs poliiseista sanoo.

Muuten poliisit muistelevat surmansa saanutta työtoveriaan hiljaisuudessa.

33-vuotias miespoliisi ammuttiin kuoliaaksi kadulla keskiviikkoiltana puoli yhdentoista aikaan Göteborgissa. Suhteellisen vähän aikaa poliisina työskennellyt mies oli kollegansa kanssa normaaleissa työtehtävissä Biskopsgårdenin asuinalueella ampumisen aikaan. Vakavasti loukkaantunut poliisi kuljetettiin sairaalaan, jossa hän kuoli.

Ruotsissa järjestettiin torstaina kansallinen minuutin hiljainen hetki ampumisessa kuolleen poliisin muistolle. Perjantain vastaisena yönä poliisit muistivat kollegaansa ampumispaikalla.

Lue lisää: Göteborgissa jahdataan poliisin surmaajaa – tämä tiedetään myöhäisillan tapahtumista

Keskiviikkona kuollut mies oli pitkään halunnut poliisiksi, Expressen kertoo.

– Haluan olla ainoastaan poliisi. Olen valmis panostamaan sataprosenttisesti, mies oli sanonut haastattelussa vuonna 2011.

Mies oli muuttanut Göteborgiin vuoden 2019 lopussa, kun hän oli juuri valmistunut poliisiksi. Miehen tuttujen mukaan hän oli aiemmin palvellut Malissa YK-joukoissa.

Myös miehen veli on poliisi.

– Minulla on niin paljon kaunista sanottavaa pikkuveljestäni, parhaasta ystävästäni ja tuoreesta kollegastani. Mutta juuri nyt en löydä sanoja, veli kertoi medialle.

Kollegat ovat muistelleet miestä lämmöllä.

– Hän oli kiltti, huomaavainen ja hieno ihminen.

Poliisit siirsivät lukuisat kukat ja kynttilät uudelle muistopaikalle koivun alle.

Expressenin mukaan ampuja oli ensin lähestynyt nuoria jengiläisiä, jotka istuivat penkillä. Porukka oli paennut paikalta, sillä he luulivat joutuvansa murhayrityksen kohteeksi. Pian tämän jälkeen poliisi saapui paikalle sähkömopollaan, jolloin asemies ampui häntä.

Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nordin mukaan kuollut poliisi ei todennäköisesti ollut ampumisen alkuperäinen kohde.

– Aiemmin on sattunut ampumisia rikollisryhmien välillä. Mitä todennäköisimmin ampuminen ei ollut kohdistettu poliisiin. Esitutkinnassa meillä on käsittelyssä erilaisia vaihtoehtoja, mutta meillä ei tällä hetkellä ole viitteitä muusta, Nord sanoi TT:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?