Skotlannissa lähes 2 000 EM-kisoihin linkittyvää korona­tartuntaa – suurin osa yhdistetty yhteen otteluun

Suurin osa tartunnoista on yhdistetty Skotlannin ja Englannin väliseen otteluun 18. kesäkuuta.

Skottikannattajia Leicester Squarella Lontoossa.

30.6.2021 19:45

Skotlannissa lähes 2 000 koronavirustartuntaa on yhdistetty jalkapallon EM-kisoihin, BBC uutisoi. Skotlannin terveysviranomaisen mukaan lähes kaksi kolmasosaa kisoihin yhdistetystä 1 991 tartunnasta havaittiin ihmisillä, jotka olivat matkustaneet Lontooseen katsomaan Skotlannin peliä Englantia vastaan 18. kesäkuuta.

Skottikatsojille oli annettu Wembley-stadionille 2 600 lippua. Stadionilla olleista koronavirustartunta havaittiin 397 katsojalla.

Kymmenientuhansien fanien uskotaan kuitenkin matkustaneen Lontooseen, vaikka matkustusta oli kehotettu välttämään, ellei ollut lippua Wembleylle. Skotlannin terveysviranomaisen mukaan EM-kisoihin yhdistetyistä tartunnan saaneista 1 294 kertoi matkustaneensa Lontooseen. Luvussa ovat myös ne, joilla oli lippu peliin.

Suurin osa tartunnoista on yhdistetty esimerkiksi pubeihin, joissa on pidetty kisakatsomoja.

Suhteellisen pieni osa tartunnan saaneista kertoi käyneensä Skotlannissa fanialueella tai seuranneensa Skotlannin kotiotteluita Hampdenissa.

Skotlannin terveysviranomainen on yhdistänyt EM-kisoihin ne tartunnat, joiden saajat ovat kertoneet osallistuneensa virallisiin tai epävirallisiin kisatapahtumiin sinä aikana, kun he ovat voineet levittää virusta ennen mahdollisia oireita. Varmuudella ei voida siis sanoa, että henkilöt olisivat saaneet tartunnan juuri katsoessaan peliä.

Tartunnan saaneista yhdeksän kymmenestä oli miehiä. Lähes kaksi kolmasosaa oli 20–39-vuotiaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?