Pariisi uhkaa kieltää sähköpotkulaudat kokonaan 31-vuotiaan naisen kuolemaan johtaneen turman takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pariisi uhkaa kieltää sähkö­potku­laudat kokonaan 31-vuotiaan naisen kuolemaan johtaneen turman takia

Pariisissa ollaan kyllästyneitä vuokrattavien sähköpotkulautojen aiheuttamiin vaaratilanteisiin.

Sähköpotkulautojen turvallisuus huolestuttaa Ranskassa.

1.7. 1:37

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa uhataan kieltää sähköpotkulaudat, elleivät niitä vuokraavat yritykset paranna niiden turvallisuutta, BBC uutisoi. Uhkavaatimus esitettiin sen jälkeen, kun kävelemässä ollut 31-vuotias nainen kuoli, kun sähköpotkulaudalla törmättiin häneen.

Sähköpotkulaudan kyydissä oli kaksi ihmistä. Kulkuneuvoa ohjannutta ja onnettomuuspaikalta paennutta naista syytetään kuolemantuottamuksesta.

Pariisin apulaispormestari David Belliard sanoi, että sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten toimilupia uusittaisi ilman ”merkittäviä parannuksia tilanteeseen ja, että sähköpotkulaudat löytävät paikkansa julkisissa tiloissa ilman, että ne aiheuttavat häiriötä tai ylimääräistä vaaraa”.

Yksityisiä sähköpotkulautoja vuokraavia yrityksiä on käsketty rajoittamaan potkulautojen nopeutta ja olemaan tarjoamatta parkkitilaa jalkakäytävillä.

Belliardin mukaan operaattoreiden on rajoitettava sähköpotkulautojen nopeus kymmeneen kilometriin tunnissa ”hitailla alueilla,” joilla liikkuu paljon jalankulkijoita, Le Parisien uutisoi.

Pariisissa on lainattavissa noin 20 000 kaksipyöräistä kulkuneuvoa, jotka voivat kulkea jopa yli 50 kilometriä tunnissa.

Vuonna 2019 Ranskan hallitus määräsi muun muassa, että sähköpotkulaudoilla saa ajaa ainoastaan yli 12-vuotiaat ja vain yksi henkilö saa olla sähköpotkulaudalla. Sähköpotkulautailijan on myös pukeuduttava siten, että hänet voidaan huomata hyvin. Lisäksi kulkuneuvoilla ei saa ajaa jalkakäytävillä eikä liikenteen suunnan vastaisesti. Määräysten takana olivat sadat onnettomuudet, joista osa oli johtanut kuolemiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?