Yhdysvaltain tiedustelun odotettu uforaportti julkaistiin – tarkastelee 144 tunnistamatonta lentävää ilmiötä, vain yhdelle löytyi selitys

Tutkijat eivät kuitenkaan löytäneet todisteita Maan ulkopuolisesta elämästä tai siitä, että kyseessä olisi Venäjän tai Kiinan edistynyttä teknologiaa.

Kuvakaappaus Yhdysvaltain puolustusministeriön julkaisemasta videosta, jossa hävittäjä kohtaa oudon lentävän ilmiön.

26.6.2021 4:44

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset julkaisivat perjantaina odotetun uforaportin, jossa kerrotaan viime vuosikymmeninä sotilastukikohtien lähistöillä huomatuista oudoista lentävistä ilmiöistä. Asiasta kertoo CNN.

Raportissa tarkastellaan kaikkiaan 144 tunnistamatonta lentävää ilmiötä (UAP, unidentified aerial phenomenon), joista vain yhdelle löydettiin luonnollinen selitys.

Tutkijat eivät kuitenkaan löytäneet todisteita Maan ulkopuolisesta elämästä tai siitä, että kyseessä olisi Venäjän tai Kiinan edistynyttä teknologiaa.

– Yhden raportoidun UAP:n tunnistimme suurella varmuudella. Kyseisessä tapauksessa kyse oli suuresta, tyhjenevästä kuumailmapallosta. Muut jäävät selittämättömiksi, raportissa kirjoitetaan CNN:n mukaan.

Nimettömänä pysyvä tiedusteluhallinnon edustaja kertoi, että kyseessä on kuitenkin konkreettisia, fyysisiä objekteja eikä niin sanottuja tutkahäiriöitä.

Tämän puolesta puhuu, että 80 tapauksessa dataa oli useammasta sensorista ja 11 tapauksessa lentäjät olivat kertoneet läheltä piti -tilanteista, joissa törmäys oli ollut lähellä.

Tutkijoiden mukaan lisätutkimuksia tulisi kohdistaa ufoihin, joilla oli ”outoja lento-ominaisuuksia”. Osa vaikutti pysyvän paikoillaan kovissa tuulissa, osa liikkui voimakkaasti vastatuuleen ja osa liikkui merkittäviä nopeuksia ilman havaittavaa työntövoimaa.

Kaikesta huolimatta raportti esittää, että ufot ovat uhka lentoturvallisuudelle ja saattavat olla uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Valtaosa havainnoista on tehty asevoimien harjoitus- ja testausalueiden lähettyvillä.

CNN:n mukaan raportti on todennäköisesti pettymys ufointoilijoille, jotka odottivat raportin esittävän konkreettisia todisteita Yhdysvaltain ja Maan ulkopuolisen elämän kohtaamisista.

Yhdysvaltain kongressissa raportin on kerrottu herättäneen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Toisaalta raportti on nähty tärkeänä avauksena tavoitteessa siirtää ufoista käytävä keskustelu scifi-maailmasta reaalimaailmaan. Tiedusteluviranomaiset osoittavat raportin myötä, että hävittäjälentäjien outoja havaintoja voidaan käsitellä valtion tasolla analyyttisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?