Kateissa olleen prinsessa Latifan nimissä annettiin lausunto – asianajajat toimittivat tekstin julkisuuteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kateissa olleen prinsessa Latifan nimissä annettiin lausunto – asian­ajajat toimittivat tekstin julkisuuteen

Prinsessa Latifasta oli hieman ennen lausuntoa julkaistu uusi kuva sosiaalisessa mediassa.

Prinsessa Latifasta julkaistiin uusi kuva tiistaina.

23.6. 10:11

Dubain hallitsijan tyttären prinsessa Latifan nimissä on julkaistu ensimmäinen lausunto sen jälkeen, kun hänen pakoyrityksensä epäonnistui vuonna 2018. Lausunnon antoivat julkisuuteen Latifan asianajajat, The Guardian kertoo.

Latifan kerrotaan sanovan, että hän on hiljattain matkustanut kolmeen Euroopan maahan. Ennen lausuntoa prinsessan ystäväksi kuvailtu nainen oli julkaissut kuvan heistä Espanjassa Madridin lentokentällä. Sama nainen oli myös aiemmin julkaissut kaksi kuvaa, joissa Latifa vaikutti olevan ostoskeskuksessa Dubaissa.

– Pyysin häntä julkaisemaan muutaman kuvan verkossa todistaakseni kampanjassa mukana oleville, että voin matkustaa, minne haluan. Toivon, että voin nyt elää elämääni rauhassa ilman median tarkkailua. Kiitän kaikkia ystävällisistä toivotuksista, Latifan lausunnossa sanotaan.

Latifa oli aiemmin valittanut ystävilleen, ettei hänellä ollut passia.

Lue lisää: Uusi kuva julki: Prinsessa Latifan väitetään päässeen matkustamaan – ”Mahtava eurooppalainen loma”

Latifan tapaus nousi uudestaan esille viime keväänä, kun hänen ystävänsä julkaisivat videon, jossa Latifa kertoi elävänsä käytännössä vankina Dubaissa huvilassa, jota vartioi poliisi.

– En tiedä, selviänkö tästä tilanteesta enää. Poliisit ovat uhkailleet, että joudun olemaan vankeudessa koko loppuelämäni enkä näe aurinkoa enää ikinä, Latifa sanoi kännykkävideolla.

Kun Latifaan ei saanut enää yhteyttä, ystävät päättivät julkaista videon. Muun muassa YK vaati sen jälkeen todisteita siitä, että Latifa oli elossa.

Toukokuun lopussa Latifasta julkaistiin kuva dubailaisessa kauppakeskuksessa. Pöydällä olleista kasvomaskeista päätellen kuva oli otettu koronaviruspandemian aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?