Hiiret valtasivat vankilan Australiassa – työntekijät ja vangit evakuoitiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hiiret valtasivat vankilan Australiassa – työntekijät ja vangit evakuoitiin

Yli 400 vankia ja noin 200 vankilan työntekijää joudutaan siirtämään muualle hiiri-invaasion takia.

Hiirien määrän räjähdysmäinen kasvu on aiheuttanut paljon ongelmia Australiassa.

22.6. 23:32

Australian Uudessa Etelä-Walesissa hiiret valtasivat vankilan, mikä johti vankilan työntekijöiden ja vankien evakuoimiseen, BBC uutisoi. Yli 400 vankia ja 200 henkilökunnan jäsentä siirretään muihin laitoksiin seuraavien kahden viikon aikana. Tämän jälkeen vankilassa suoritetaan korjaus- ja puhdistustöitä.

Hiiret ovat aiheuttaneet laajamittaista vahinkoa vankilan infrastruktuurille. Ne ovat muun muassa tuhonneet vankilan sisäisiä johtoja ja kattopaneeleita.

Uuden Etelä-Walesin vankiloiden komissaari Peter Severin sanoi, että työntekijöiden ja vankien hyvinvointi, terveys ja turvallisuus olivat etusijalla.

– Meidän pitää ottaa tämä askel varmistaaksemme, että paikka siivotaan perusteellisesti ja infrastruktuuri korjataan, Severin sanoi The Guardianin mukaan.

Severinin mukaan ainoa ongelma ei ole se, että hiiret ovat tuhonneet vankilan rakenteita vaan myös se, että niitä kuolee ympäri vankilan tiloja.

– Hiiret alkavat mädäntyä ja sitten seuraava ongelma ovat punkit ja me emme halua altistaa henkilökuntaa ja vankeja millekään, joka voisi vahingoittaa heidän terveyttään.

Etenkin Uutta Etelä-Walesia on viime kuukausina piinannut ”hiirirutto” eli hiirten määrän lisääntyminen räjähdysmäisesti. Miljoonia ja miljoonia hiiriä on näkynyt varsinkin Queenslandin ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioissa.

Lue lisää: Australian ”hiiri­rutto” on äitynyt pahaksi: vilja-aitat paikoin täpö­täynnä jyrsijöitä, tieto­liikenne­yhteydet katkeilleet, loukut vähissä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?