Ensin ennätyksellinen helle piinasi Yhdysvaltojen länsiosia, sitten tulivat maastopalot - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ensin ennätyksellinen helle piinasi Yhdysvaltojen länsiosia, sitten tulivat maastopalot

Kuumuus ja kuivuus ovat johtaneet useisiin maastopaloihin.

Viime viikolla Yhdysvaltojen länsiosissa rikottiin useita lämpöennätyksiä.

22.6. 23:35

Viime viikolla Yhdysvaltojen länsiosia lämmitti yksi pahimmista kesäkuisista helleaalloista vuosikymmeniin, NBC News kertoo. Satoja päiväkohtaisia ennätyksiä rikkoutui samoin kuin useita kaikkien aikojen kuumin kuukausi -ennätyksiä.

Kuolemanlaaksossa, Kaliforniassa, mitattiin jopa 53,3 Celsius-astetta. Guinness World Recordsin mukaan kaikkien aikojen kuumin lämpötila 134 Fahrenheit-astetta eli noin 56,7 Celsius-astetta mitattiin Kuolemanlaaksossa vuonna 1913, KTNV kertoo.

Denverissä puolestaan rikkoutui sadan Fahrenheit-asteen eli noin 37,8 Celsius-asteen raja kolmena peräkkäisenä päivänä ja Tusconissa nähtiin kahdeksana päivänä vähintään 43 Celsius-asteen lämpötiloja. Phoenixissa paahduttiin kuutena päivänä vähintään 46 Celsius-asteessa.

Yhdysvalloissa on mitattu kovia hellelukemia. Kuva Kuolemanlaaksosta, Kaliforniasta.

Kuumuus ja kuivuus ovat johtaneet useisiin maastopaloihin Yhdysvaltojen länsi- ja keskiosissa. Esimerkiksi Kaliforniassa Big Surissa viime viikolla leimahtanutta maastopaloa ei vieläkään ole saatu täysin hallintaan ja liekit uhkaavat historiallisia paikkoja, rakennuksia ja maatiloja, The Guardian kertoo.

Montereyn piirikunnassa Willow-palo on polttanut reilu 970 hehtaaria sen jälkeen, kun se leimahti torstai-iltana. Noin 450 palomiestä yrittää saada hallintaan paloa. Maanantaina palo ei ollut vielä lainkaan hallinnassa, minkä takia buddhalainen luostari ja sen läheinen leirintäalue evakuoitiin.

Arizonassa on puolestaan 20 aktiivista maasto paloa, paikallinen Fox-kanava kertoo. Coloradossa maastopalot ovat johtaneet evakuointeihin, Denver Channel puolestaan uutisoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?