Thaimaalaisnaisen lauantai käynnistyi yllätysvieraan visiitillä – keittiön seinästä kurkisti sisään elefantti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaalaisnaisen lauantai käynnistyi yllätysvieraan visiitillä – keittiön seinästä kurkisti sisään elefantti

Läheisessä kansallispuistossa asuva Boonchuay-elefantti etsi naisen keittiöstä ruokaa tutkimalla kärsällään keittiön laatikoita.

Boonchuay-elefantti pistäytyi naisen kotona ruokaa etsimässä.

22.6. 5:35

Thaimaalaisnaista odotti lauantaiaamuna outo näky, kun talon keittiöstä kuului räminää ja kolinaa. Paikalle saavuttuaan Ratchadawan Puengprasoppon havaitsi elefantin pään pilkistävän aukosta keittiön seinässä. Tapauksesta kertoo Guardian.

Läheisessä kansallispuistossa asuva Boonchuay-elefantti etsi naisen keittiöstä ruokaa tutkimalla kärsällään keittiön laatikoita pudottaen samalla pannuja ja muita keittiövälineitä lattialle.

– Elefantit käyvät kylässä vierailulla melko usein. Ne saapuvat markkinapäivinä, kun ne haistavat ruoan tuoksun, kertoo Kaeng Krachanin kansallispuiston johtaja Itthipon Thaimonkol Guardianille.

Nälkäinen norsu aiheutti Ratchadawanin keittiöön arviolta 50 000 bahtin eli noin 1 300 euron vahingot.

Elefanttitutkijan mukaan on tavanomaista, että Thaimaan kansallispuistojen elefantit hakevat ravintoa kylien sokeriruoko- tai maissipelloilta jopa päivittäin.

Kansallispuiston johtajan mukaan tuhoihin kyllästyneet vapaaehtoiset ja puistonvartijat seuraavat tarkasti elefanttien liikkeitä ja käyttävät kovia ääniä tai muita karkotteita häätääkseen eläimet takaisin metsään.

Lue lisää: Kukaan ei vieläkään tiedä, miksi tuhoa aiheuttava norsu­lauma vaeltaa satoja kilo­metrejä halki Kiinan – ”Minulla ei ole hajuakaan, mistä tämä johtuu”

Vähäinen ravinnon määrä ja ihmisten levittäytyminen elefanttien reviirille ovat tehneet eläinten pelloille suuntautuvista ravinnonhakumatkoista yleisempiä. Aiemmin tänä vuonna Kiinassa ihmeteltiin vaeltavaa elefanttilaumaa, joka murkinoi maissipelloilla ja tuhosi latoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?