Tutkinta: Isä murhasi tyttärensä ennen kuin kolmikko katosi Teneriffalla – soitti lasten äidille surmien jälkeen

Alustavan tutkinnan mukaan isän teko oli harkittu ja suunniteltu ja sen tarkoituksena oli aiheuttaa tuskaa miehen entiselle puolisolle ja lasten äidille.

14.6.2021 23:39

Alustava tutkinta koskien isän ja tämän kahden tyttären katoamista Teneriffalla on päätynyt johtopäätökseen, jonka mukaan isä surmasi lapsensa ja hävitti näiden ruumiit merellä. Tutkinnan mukaan teko oli harkittu ja sen tarkoituksena oli ”aiheuttaa mahdollisimman paljon tuskaa entiselle puolisolle”, El País uutisoi.

Viime viikonloppuna julkaistuissa asiakirjoissa kuvaillaan isän viimeisiä liikkeitä ennen kolmikon katoamista.

Tutkinnan mukaan Tomás Gimeno, 37, oli katoamispäivänä 27. huhtikuuta kertonut entiselle puolisolleen Beatriz Zimmermannille, että haluaisi viettää iltapäivän tyttäriensä Annan, 1, ja Olivian, 6, kanssa.

Pariskunta oli eronnut viime vuonna ja Gimeno oli tämän jälkeen uhkaillut Zimmermannia useasti ja muun muassa pahoinpidellyt entisen kumppaninsa uuden miehen, ABC uutisoi. Zimmermann ei kuitenkaan uskonut, että mies voisi satuttaa omia lapsiaan.

Haettuaan lapset, Gimeno vei Annan vanhempiensa luo ja Olivian tennistunnille. Sinä aikana mies kävi tarkistamassa veneensä. Tämän jälkeen hän haki Olivian ja sitten Annan omaan kotiinsa. Tutkinnan mukaan Gimeno lähetti Zimmermannille kello 19.50 paikallista aikaa ääniviestin, jossa Olivia pyysi äitiään tulemaan talolle kello 21 aikaan hakemaan maalauksia. Tuolloin talossa ei ollut kuitenkaan enää ketään.

Tutkinnan mukaan Gimeno surmasi lapset ääniviestin jälkeen ja piilotti pyyhkeisiin käärityt ruumiit ensin jätesäkkeihin ja sitten urheilukasseihin. Tutkinnan mukaan tämän jälkeen hän ajoi vanhempiensa talolle kenenkään huomaamatta ja jätti sinne koiransa, kaksi luottokorttia ja niiden pin-koodit ja kahdet avaimet autoonsa.

El Españolin mukaan Gimenon olisi pitänyt palauttaa lapset äidilleen kello 21. Kun ketään ei ollut Gimenon talolla eivätkä lapset olleet tulleet kotiin, Zimmermann soitti Gimenolle. Tuolloin Gimeno väitti olevansa matkalla.

Venesatamassa Gimeno tallentui valvontakameroihin. Hänen nähtiin kantavan yhteensä kuusi urheilukassia autostaan veneeseensä hieman ennen kello kymmentä paikallista aikaa.

Kello 22.30 aikoihin Gimenon uskotaan heittäneen ankkuriin kiinnitetyt urheilukassit painojen kera veteen. Hän soitti tuolloin myös Zimmermannille, joka oli samoihin aikoihin tekemässä katoamisilmoitusta tyttäristään.

Lue lisää: Uusi löytö meren­pohjasta Espanjassa – upottiko isä tyttärensä paineilma­pullon avulla?

Gimeno lähti takaisin kohti satamaa, sillä hänen kännykästään oli loppunut akku. Civil Guardian partiovene pysäytti miehen 23.15 aikaan ja ohjeisti miehen välittömästi palaamaan satamaan, sillä voimassa oli ulkonaliikkumiskielto koronavirusepidemian takia. Gimeno sanoi yöpyvänsä aluksellaan. Urheilukasseista ei ollut tuolloin enää merkkiäkään.

Gimeno ajoi läheiselle huoltoasemalle latasi akkua vartijan kopissa ja osti tupakkaa ja vettä. Puoli yhden aikaan hän lähti taas merelle eikä häntä ole nähty sen jälkeen.

Kello 1.30 Gimeno soitti ex-kumppanilleen ja kaksikko puhui suhteestaan. Gimeno sanoi menevänsä kauas pois ja, ettei Zimmermann tulisi koskaan enää näkemään lapsiaan.

Kello 2.11 Gimeno jätti vielä ”lopulliset jäähyväiset” nykyiselle kumppanilleen ja viestitti isälleen, että hän ”oli pahoillaan, mutta tarvitsi tätä”. Hän myös jakoi omaisuuttaan ystävilleen lähettämissään viesteissä.

Lue lisää: Teneriffalla kadonnut 6-vuotias Olivia löytyi kuolleena meren pohjasta – pikku­siskon etsinnät jatkuvat

Kuusivuotiaan Olivian ruumis löydettiin torstaina urheilukassista 1 000 metrin syvyydestä. Pikkutytön kuolinsyyksi on todettu keuhkoödeema.

Etsinnöissä löydettiin myös toinen urheilukassi, mutta se oli tyhjä.

Lasten äiti julkaisi maanantaina Instagramissa avoimen kirjeen, jossa kiitti saamastaan tuesta ja kuvaili tuskaansa.

– Voi jospa olisin saanut olla sillä hetkellä heidän kanssaan käsi kädessä, ja olisimme kuolleet yhdessä... Mutta niin ei kuitenkaan voinut tapahtua, sillä Tomás halusi, että kärsin, jäädessäni etsimään heitä lakkaamatta elämäni loppuun asti. Tämä oli se syy, miksi hän jätti minut henkiin, Zimmermann kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?