Kadonnutta vaimoaan etsinyt mies teki karmivan löydön tuttunsa kellarissa – entistä teurastajaa epäillään ainakin 17 naisen murhasta Meksikossa

Poliisi on toistaiseksi löytänyt entisen teurastajan kellarista yli 3 000 luun palasta.

Poliisi eristi epäillyn sarjamurhaajan talon Atizapan de Zaragozassa, Meksikossa.

14.6.2021 22:41

Meksikossa 72-vuotiasta entistä teurastajaa epäillään vähintään 17 naisen murhasta, joskin uhriluku voi olla suurempi, Washington Post uutisoi. Epäillyn on kerrottu olevan 72-vuotias mies, jota on mediassa kutsuttu ainoastaan nimellä Andrés.

Tapaus tuli ilmi viime kuun puolivälissä, kun kadonnutta vaimoaan etsinyt paikallinen poliisi löysi tuttavansa kotitalon kellarista 34-vuotiaan vaimonsa paloitellun ruumiin.

Poliisi oli huolestunut, kun hänen vaimonsa ei ollut palannut kotiin ostosreissulta. Poliisi tiesi vaimonsa olleen Andrésin seurassa ja hankki valvontakameranauhan, joka todisti, että hänen vaimonsa nähtiin elossa viimeisen kerran lähellä Andrésin kotia Atizapánissa, El Universal on uutisoinut.

Poliisi meni paikan päälle kollegoidensa kanssa, minkä jälkeen he tekivät karmivan löydön.

Rikostekninen tutkija kuvaa aluetta, jolta on etsitty todisteita.

Andrés tunnusti 34-vuotiaan naisen surman. Lisäksi hän tunnusti murhanneensa neljä muuta naista ja paloitelleensa näiden ruumiit.

– En kiistä sitä. Syytän myös itseäni, mies sanoi tuomarille TV Aztecan mukaan.

– Olen tehnyt sen. Se on tehty. Siellä oli aviomies ja hän näki sen, mies totesi viitaten poliisiin, joka löysi vaimonsa ruumiin.

Rikostekninen tutkija saapuu poliisin kanssa epäillyn sarjamurhaajan talolle.

Poliisin tutkijat ovat jatkaneet etsintöjä Andrésin kiinteistöllä. Sunnuntaihin mennessä kellarin alta oli löydetty 3 787 luun palaa, joiden uskotaan kuuluvan ainakin 17 uhrille, AP uutisoi. Etsintöjä aiotaan laajentaa nyt samalla tontilla sijaitsevien vuokrahuoneiden lähistölle.

Tutkijat ovat löytäneet myös henkilöllisyystodistuksia, naisten vaatteita ja koruja, video- ja ääninauhoja, valokuvia, puhelimia, ja kosmetiikkaa. Esineitä on useiden vuosien ajalta, minkä takia murhien epäillään jatkuneen vuosia.

Koska miehen epäillään valikoineen uhreiksi nimenomaan naisia, tapaus on yhdistetty osaksi Latinalaista Amerikkaa piinaavaa naismurhien aaltoa. Femicide-termi viittaa murhaan, jossa nainen tai tyttö murhataan sukupuolensa takia. Esimerkiksi viime vuonna Meksikossa tilastoitiin 969 tällaista tapausta, keskimäärin yli kaksi päivässä.

Sukulainen lohduttaa naista, joka odottaa tietoa siitä, oliko hänen kateissa oleva sisaruksen tyttö epäillyn sarjamurhaajan uhri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?